美國國會提晒水:香港人需要向世界宣告──這是一場香港自治運動

1467 回覆
2849 Like 8 Dislike
《香港人權與民主法案》倡儀人Macro Rubio早前係華盛頓郵報發表評論,其中兩句:
1. What began as a protest against an unjust extradition bill backed by China has now become a fight for Hong Kong’s AUTONOMY and future
2. China is showing its true nature(挾領土主權完整之名不斷擴張勢力嘅軍國主義)in Hong Kong

美國眾議院議長Nancy Pelosi回應林鄭徹回修例其中一句:
3. The people of Hong Kong deserve the future of justice, REAL AUTONOMY and freedom from fear that they were promised, and for which they have long been courageously fighting.

言下之意,美國國會認證,呢個係一場香港自治運動,一場同中共打撚咗三十年嘅香港自治權爭奪戰

人哋講到出晒面,可惜我哋自己從來未承認過!

尋日林鄭宣佈撤回修例,大家危機意識十足,可惜所鍥而不捨者仍然係「訴求」

訴求只涉及一般社會民生事務,係地方內政;訴求得以回應,必須預設健全民主政制,政府官員係經民意授權嘅人民公僕;所謂民意上達

可惜民主政制正正係我哋缺乏嘅,而民主唔係內政問題,係憲政問題

實現憲政,需要嘅唔係卑躬屈膝地向獨裁政府提出訴求,而係透過勇武、革命等手段,逼令政府下跪,顯示「香港人」嘅執政自治意志

呢場運動嘅本質就係一場香港自治權爭奪戰;提倡勇武、高呼革命、誓言光復香港.....三個月嚟香港人種種行動,其實已經不言而喻

可惜嘅係,或被逃犯條例嘅特殊事件視覺所困,或因為太著意黑警濫暴,「港人執政」、「港人自治」等核心潛在訊息仍未正式喧之於口

美國國會倡儀《香港人權與民主法案》、G7重新肯定《中英聯合聲明》,乃至特朗普將《中英聯合聲明》之落實作為貿易談判嘅先決條件;西方有識之士已經為香港準備好一切民主化機緣,佢哋只等待香港人用「香港人」嘅身份正式向世界大聲宣佈:呢場係一場香港自治運動,我哋要執政!我哋要自治!然後三十年卑躬屈膝、任由中共擺佈嘅日子將成為歷史!

9月8日至10月1日期間,固然要呼籲美國通過法案,但想通過一個點樣嘅法案先?如果大家唔想要831 2.0嘅話,請讓美國、中共、乃至世界各國見到香港人執政、自治嘅覺悟

參考:
Marco Rubio: China is showing its true nature in Hong Kong. The U.S. must not watch from the sidelines. https://www.washingtonpost.com/opinions/global-opinions/marco-rubio-china-must-respect-hong-kongs-autonomy--or-face-the-consequences/2019/09/03/7399e69a-ce80-11e9-b29b-a528dc82154a_story.html?arc404=true

Pelosi Statement on Withdrawal of Hong Kong Extradition Bill. https://www.speaker.gov/newsroom/9419

特別鳴謝:「香港人改變世界」巴打,其post啟發我甚多
[行動post] 肯入黎睇9.7點樣揸機場輸精管未 | LIHKG
https://lihkg.com/thread/1535579/page/1

撤LLM 對準政權

得到黨媒認證

#Chinazi旗係一個符號,不斷向世界輸出反共思想!

#Chinazi 赤納粹
Chinazi就係China+Nazi。
赤=共產紅色恐怖, 納粹不解釋。

全民反共 對準政權!
黑警、黨鐵,港共全部都係人民既敵人
而背後一直有一個終極大Boss中共

呢一刻中共絕對係十個煲得兩個蓋,準備爆煲。
今日唔號召世界圍堵中共,更待何時?

用#Chinazi黎connect全世界

1. Connect所有黃絲。
殘酷既現實係,並唔係所有黃絲都支持勇武。但黃絲最驚就係共產黨打到黎,一於用反共connect呢班淺黃!

2. Connect部分中立/藍絲。
中立/藍絲既上一輩,全部都係親身經歷過六四既年代,唔少甚至係大陸生活過。係大陸生活上所面對既不公義、中共點砌人生豬肉、佢地可能比我地感受更深。佢地唔會否認對共產黨既恐懼!一齊黎喚醒佢地對中共既不信任!

3. Connect全世界
Nazi既惡行到今時今日都依然係全世界既傷口,但佢地未必注意到係21世紀有個同Nazi不遑多讓既Chinazi!用#chinazi旗加海量文宣,話比佢地知我地既共同敵人係中共!

目標:全香港市民都知到呢個符號!
請大家用各種創意方法令大家知道呢道Chinazi旗!
記住!存在即勝利!

雙手奉上

提埋主權問題!
呢樣都有諗過
但好多人都無諗過呢樣野
係咪應該用文宣用5大訴求帶到去自治黎講慢慢滲透
WHAT AMERICA PROMISES US IS A REAL AUTONOMY!
法案過就過硬嘅,問題係大家過啲咩先?係咪人大831 2.0呀?係咪仲要交個權比中共呀?
推,香港獨立
口號:奪回主權 香港自治
9月8日見

必問:

有幾倍OT收,係咪仲要"好合理要屌埋女示者"咁辛苦???

民主訴求,缺一不可;

以眼還眼,鷹犬全鎖;

有錯企定,即決勿拖!

民主斬件,仲當我傻!

屌你老母,未贏收科?

除非你係個班那埋護照旁身嘅扮民霸權,永續利益獨賣囉!!!
推!
法案倡儀人心底話:屌你班仆班,比晒位你都唔識入;你唔出聲,我點幫手啊?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞