[行動post] 肯入黎睇9.7點樣揸機場輸精管未

1930 回覆
2105 Like 9 Dislike
參考左沈日一D留言決定修改再出
快D睇自己係咩組別

首先拎左隔離post [機場壓力測試,其實係連「機場」都唔需要入的] 張圖

過左青馬大橋之後,係無咩新既源頭人流再入機場的,啡色框入面係 97% 香港既人口
即係話,如果進入大嶼山既交通塞左,效果幾乎等於入機場塞左

車手組
以後車手唔再需要真係入到機場
發夢聽到只要咁樣做就夠

又或者可以過左青馬收費廣場再番轉頭
利申冇車 熟車路手足可以再提供一下意見

搭車組
原理同車手組一樣 係唔需要搭到去機場
更加唔需要行去機場
基本上目標都係癱瘓入大嶼山果段路
只要搭到去珀麗灣就可以番番轉頭流水式搭車
詳細係搭到去咩站等巴膠提供意見
冇錢手足就搭番去青衣黎過 有錢可以去番遠少少再番入黎

黨鐵組

以後唔入欣澳
其實淨係癱瘓青衣站就得
但係到時99%會停左青衣站 所以要搞埋東涌線其他幾個站
來來回回咁搭 手足開始一多就得閒頂下車門
等手足再多D個站自然癱瘓
重點係到時青衣搵車出番去都係冇難度 唔洗再出多次埃及

勇武組
我打算約定三點前不勇武
以後一點係集合時間
但係每次都有好多手足會遲到
9.1勇武手足見一點都唔係好多人 就急急腳開始整RB
唔該勇武手足相信下和理非手足係做到野
但係萬一萬一和理非手足真係玩完9.1唔敢再玩機場
勇武手足見到三點都唔似會塞到 就開始自由發揮
但係三點前保持和理非

大致上係咁多 我睇完大家既意見再改再出多次
至於咩衣著咩GEAR果D都好多POST講 大家自行決定

不過如果大家9.1出完埃及就唔敢再玩機場
當我上面講既全部係廢話就得
推到9.7
推到9.7
推 值得討論
推到9.7
推到9.7
呢個建議唔錯
唔洗再入機場呢個西地方
條公路長撚到
A巴士 係咪可以坐到尾再坐返轉頭

一定要多啲車手
Pish!
推唔到,我幫你
依家其實冇一次行動係防到mon po 9
反而行動細節唔清唔楚就搞到大家冇共識
好似9.1咁
係,經過91發現收費站先係真春袋
而且揸佢比較安全
真係出埃及都冇咁遠
集氣 907 908
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞