美國國會提晒水:香港人需要向世界宣告──這是一場香港自治運動

1467 回覆
2849 Like 8 Dislike
中英聯合聲明係西方國家介入香港問題唯一大門,要好好利用
其實依家嘅中共只係玩軍事介入,香港已經冇得玩真正自治。一日軍權在中共手,一日香港都係俾人用槍指著個頭,咁點行你口中所講嘅高度自治?醒下啦好冇,冇軍事自主權嘅香港係冇辦法自治㗎。依廿年亦都證明咗。
冇錯,泛民係呢場運動縱然有貢獻,只係幫助同唔割前線而已,但佢哋嗰套思想依舊無能
未有軍事自主權唔敢講有真正自治,中共最叻揸槍威脅人
更準備啲講,應該話即刻焦點係狗都好,要將個重點導向中共維穩機器、侵犯香港自治等
Real Antony
係,一定要獨立,一日大陸揸軍權,香港一日唔會有真正自治
睇得準,但要考慮埋點爭取雙普選法,你都唔想係831 2.0啦
爭氣啲啦,美國只係支援,香港人仍然係香港人
提哂水
push
只要香港執政者真係做到自治排共,唔好成日不自量力救中国幫中国;中共滅亡,指日可待,到時你想點玩都得啦
港人治港 高度自治
俾人用槍指著個頭點樣唔聽中共講?後面同意。
獨立要有軍隊,要有一定自給自足能力;

香港冇軍隊,又比中国挖空基本產業,得返服務業金融業之類;其實目前係獨唔到,獨到都會任人擺佈

自治嘅話,除軍事防務,中共不得干預香港半分
啱,反送中唔係消極陳述,ok反咗啦,咁你要啲咩先?咪自治囉
唔知係你對美帝冇信心,定對中共太有信心
提提你,2014 831
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞