美國國會提晒水:香港人需要向世界宣告──這是一場香港自治運動

1467 回覆
2849 Like 8 Dislike
容港治己
主權在民
推唔到都推
贊成 ‘全面自治,光復香港’
港人治港會唔會有啲奇怪?因為啲賣港賊全部都係香港人
港人治港係大原則,唔會錯

你覺得有問題係因為班賣港賊只係中共意識形態下嘅傀儡,唔係真正以香港為本

所以我港人治港前面加上驅逐共黨,以正視聽

會唔會考慮以自治為文宣方向呀?
Good post must push
但其實我覺得要自治但又要中國做shelter 你會唔會覺得好攪笑 搵美國佬幫手做國防都要交保護費,到時中國又比咩deal我地?
自治姐係跟基本法,咁外文又係唔係又交返比中國叫人地唔好指手畫腳說三道四
因果由國
容港治已
[外國文宣] 眾籌網上賣廣告有人會課金嗎?
https://lih.kg/1547011
地方細細,要依靠大國實屬正常;問題只係有尊嚴地依靠定奴隸式依靠

唔需要放大中国而睇小香港,中国人權法權落後,本身係唔能夠建立一套見得人嘅金融體制(所以上海永遠超越唔到香港),而必須依靠香港金融制度先發展到經濟。香港係中国嘅春袋,我哋要同佢deal唔係冇可能的;

至於中国口交部,理鳩得佢啦
推,咁可以點做
[戰線終極升級!]香港自治行動提綱
https://lih.kg/1546044
所以都係要同中國deal關於國防既保障
同時中國需要香港既利益輸送,反而香港本身唔需要中國所謂提拱既防衛(未聽過中國軍隊係香港設防既功能,習習落黎反恐都由sdu做埋),再講香港係國際殖民地,邊個打香港=同國際宣戰,我咁耐以黎淨係聽過中國威脅台灣同香港,無聽過其他國家想對香港點樣

無錯細國係要靠大國,但個大國如果係中國,我覺得係同個賊deal緊多d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞