英倫扮工室 (27) 之 身在英倫 心在港

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
係囖巴打講下自己做開咩
9年經驗最少最少都講緊70k以上
Manchester都有好多工唔洗擔心
唔該晒巴打
依家係政府機構做CAP, around 45k hkd
asp.net java 個d 去到英國叫到70k 咁多咩
講清楚先
依度70k係講緊英鎊年薪
扣哂稅70k, 月薪先得4k, 梗係叫到
https://www.netsalarycalculator.co.uk/
難唔難搵? 有無telegram jl719 想問多d
個表寫software engineer 4x-5xk...
咩表
係度問得架喇
年中都有唔少巴打係問職場資訊
如果以9年工作經驗dev既話
大城市正常公司坐底起碼都60-70k
你宜家上D求職網睇睇就知我無講錯

我以前個老細係個town仔度返
條友好撚廢又唔識做人
都叫到65k

當然你話西工就一定有
都見過有請senior dev倫敦價出50k
依D工包西包無人做可以唔洗理
上面講緊60-70k係以9年exp正常應有人工

希望幫到手

原來做software engineering咁好搵
你又鋤code 我又鋤code
點解我個endgame無咁高
Senior .NET developer average salary is about £66k in London.

Senior Java - £77k
You can check salaries insights using Indeed.com
我成日同我條team講
想搵錢,學programming 😂
£66k London 都係唔夠用
你咁大洗
100k都唔夠啦
£80k+ 就夠
Not really - 真係睇下你想住咩zone 食咩野
唔好用d zone 6 食杯麵計啦
低收入人士
先退場
有冇日本果d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞