英倫扮工室 (27) 之 身在英倫 心在港

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
ReMortgage?
仲差7800,幫幫手,要拖埋英國落水
光復香港, 我係香港人,唔係中國人
“中國單方面宣稱中英聯合聲明已經失效,為左維穩,我地要入再教育營打免費絕育針?”

用1分鐘嘅時間簽名,務求收集到10萬簽名將BNO平權議題推上我國國會
註: BNO平權後可傳俾97後

Postal Code 請填000000
https://petition.parliament.uk/petitions/244402
認真
拎本notebook抄低d英國人用咩phrases
唔明就查
跟住有機會就照用,當然聽同睇到d英文就更好
Don't be afraid to make mistake, or being corrected by the others

6年前岩岩係到做野時我開會係一粒聲都出唔到
而家完全無問題甚至管理英國人
同埋好多時都係自己以為英文差
我fg 果時都係咁以為, 之後有鬼佬問我點解second language 都咁fluent

佢地見到有啲歐洲撚
差到仆街

我地比較上算好好
西意法
係Manchester做乜膠
同德瑞荷北歐差好遠

咁仲有中国人添
我9月中會去London 同Birmingham旅行啊
想問咁多位知唔知呢2個地方仲有冇連儂牆?
我print咗啲文宣想過到去貼
唔該曬
呢到有冇BIG 4 手足?
新工係附近
轉咗?
Yes
邊間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞