英倫扮工室 (27) 之 身在英倫 心在港

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
個主持問得好陰濕下
我覺得welsh口音好聽過呢頭果啲
意大利渡假中,好撚正
Apulia 即係,鞋踭
Sicily 都想去,但唔識渣車所以黎左呢面,而且我問過所有我識既意大利人,全部(係全部)都叫我黎呢度,意粉既taste 真係冇死錯人
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Apulia

飛機通常飛bari 但呢個城市冇野睇,但係交通都ok方便你去其他地方

有個地方叫Matera,好靚,2020套James Bond 係果度拍緊

最南果度係萊切,又係靚景
我去左兩個,但會去多4個 Ostuni,Leece必去

之後就 Otranto Gallipoli,仲有一兩日睇下邊度唔夠候,番dull
我想問如果冇BC passport,
但係英國讀Marketing 2.2 fg有冇可能係英國搵到工?
火車方唔方便?主要住bari?
火車都ok,冇車牌北部一定係住bari,因為所有公共交通係曬度,南面住萊切/Brindisi去邊都係一粒/個半鐘車(萊切好D但酒店貴)

有車北面住Monopoli,車程去其他地方唔遠,但如果冇車就要搭去bari 再轉車
呢個area 有車好玩好多,冇車都ok

Sicily 冇車真係死得睇個網話A去C中間B站轉巴士,屌佢老母話A去B要40分鐘,但中間百幾miles 你話我知40分鐘到,架巴士開2xxkm/h? 超跑定高鐵,B去C一日兩班車,趕唔到就第二日
巴打有無相share下
㨂D唔自爆既 我部相機係Matera 影左166張相,
N年前一個人環島玩左一次,public transport都叫okay 既,玩得慢d囉,但果次我係邊玩邊決定行程。
做咩咁差?讀咩u咩科?
已grad? 識唔識paid search, paid social?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞