[突發]直升機在上空向集會人士灑下螢光粉

879 回覆
698 Like 121 Dislike
想搞到全民樓頂熒光粉活動?
直情係恐怖分子宣言咁:
你係香港人就要死
咁大粒一定防到啦
如果佢真係咁樣灑落黎既話咁一定周街都有啦
怕咩
[ 902 螢光粉事件 ] 如果要洗衣洗鞋, 記得去小額法庭Claim 返灑螢光粉人士 / 機構
https://lih.kg/1532118
可以,但係上門搜屋拘捕左先
所以?有關係?
correct ... common sense!
Yes
如果佢持續咁曬就唔同講法
明白,多謝確認
寧可信其有

今次係合法集會姐 下次呢
大範圍都中?中得多我即拉 吹咩
可以容易咗辨識示威者嘅方法點解唔用?
起碼捉錯人嘅機率一定降低

依家要搜證 多啲例子
唔係一味冇可能有可能
召喚下啲化學撚 有啲咩會有反應 見好似唔淨係螢光粉有反應
[澄清]國難五金課金問題—照舊課!
https://lihkg.com/thread/1521564/page/1

國難五金專訪 [國難老闆同一眾員工已保釋,開鋪事直請留意國難五金FB]
https://lihkg.com/thread/1521301/page/1
所以都唔多明討論真假邊到放嘅意義係邊

我地有合理懷疑警察會做依啲野

咁佢就要回應邊樣真邊樣假

佢回應完我地再決定信唔信佢

其他人我唔知

但我就一定唔會信佢地
咁以後用紫外線燈就捉到鬼啦
即用即棄雨衣
今日去左,翻去試下用紫光燈 check check 話你知
所以大會宣佈is nothing
試下囉
洗衣粉,衣物,紡織品,紙巾,甚至a4紙入面都有瑩光增白劑,吸收uv wavelength轉成可見光譜,令物件睇落白啲,所以用uv照啲衫褲鞋身既測試係唔準。
個人覺得係有狗混咗入去一路行一路噴 多過係真升機噴落嚟 手臂內側上面噴落去中嘅機率微乎其微 仲要咁多 係都頭頂同膊頭中先 但如果係有人經過你身邊噴 中內側嘅機率會高好多 而且依家啲相見到好多人中嘅地方都係一啲比較低嘅地方 啱啱好就係隻手唔洗好大動作舉起就噴到地方 況且如果直升機噴落嚟嘅話一個人唔會黐到咁大堆嘅螢光粉 今日咁大風
個人覺得係有狗混咗入去一路行一路噴 多過係升機噴落嚟 手臂內側上面噴落去中嘅機率微乎其微 仲要咁多 係都頭頂同膊頭中先 但如果係有人經過你身邊噴 中內側嘅機率會高好多 而且依家啲相見到好多人中嘅地方都係一啲比較低嘅地方 啱啱好就係隻手唔洗好大動作舉起就噴到地方 況且如果直升機噴落嚟嘅話一個人唔會黐到咁大堆嘅螢光粉 今日咁大風
試下用洗面奶或者番簡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞