[突發]直升機在上空向集會人士灑下螢光粉

879 回覆
698 Like 121 Dislike
我都懷疑係咁,啲水乾咗,啲粉出返黎,大風由地面吹起

要引證呢點,就要知邊個位置噴過水,集會地點又有幾近
依加垃圾政府淨係做埋d小動作
今日有不反對 美國睇住 試下鎮壓睇下點
佢咁樣係嚇唔到我嘅
應該係有人近距離放,張圖件衫點解無粉?
諗多d

有曬証據有曬不反對又點

問題在於黑警拉左你之後果48小時會做d咩出黎
受害人要報警處理! 大批人士受不明物質侵襲呀!要畀全世界知道,來港人士亦有知情權!
告唔入都拉你暴動
暫時唔知係咩, 建議用雨衣+保鮮紙包手臂+ 鞋套
有人話飲水都想嘔
咁求證左先推啦
我話有其他變數你就話我屌佢作新聞

蘋果依家係prove到有螢光劑
同架直升機係兩回事

未證明到咁好大條道理兩樣野拉埋一齊

你只係不斷推啲恐慌出嚟
開遮,包實不露肉,即棄全身衣著
3個月前 我一定唔信 今時今日 我真係信
係直升機,唔會錯,但我唔肯定灑到粉姐
831無去政總既人,照一照就知道係咪直升機放
唔好覺得咩都冇可能
班黑狗見你有粉拉你 你覺得唔會發生?
佢搵個人隱形帳篷罩住 灑落淨係集會裏面啲人 ?
梗係配合夜晚熄燈 然後睇綠燈俠
我都希望我係炒車,我都唔撚信

但蘋果話大會係咁講,依家直呢個鄭先生係度講解,亦用燈照咗,真係有
全身都有(包括手、身、頸),鞋、草地都有,記者身上都有,
用水、紙巾、濕紙巾都抹唔甩,
唔信自己睇翻蘋果直播playback:
https://www.facebook.com/hk.nextmedia/videos/416639725629656/

有冇多啲人幫手 FACT CHECK

Are there more of yours help us check if that's true?
但係直升機咁高點吹到

尋日啲人行過完全feel唔到風
應該唔係直升機做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞