路透:中國曾拒絕香港特區政府撤回逃犯條例的提議

304 回覆
330 Like 33 Dislike
可能性有兩個
1: 林鄭想跪>支共唔俾>林鄭索性開turbo打壓務求攬炒
2: 支共想跪>林鄭知道跪咗會俾狗隊清算>林鄭攬住狗隊打壓

支共點諗其實唔重要
香港人面對嘅只有更多打壓同白色恐怖
cnbc喎
乜野內鬥,意見分岐呢
全撚部都係中共口舌講既

而呢單就係信用度高既外媒
邊邊真唔洗多講啦
人地係直接問佢仲有冇實權管治香港,yes or no
個段廢文最岩聽係得777同中聯辦信唔過
唔駛理, 繼續五大訴求缺一不可
抄佢老母中共
一國一制confirmed
中英聯合聲明失效
出得呢d咁嚴重指控既文一定做晒fc
如果係真, 777唔該你勇敢D企出嚟講個真相比全香港人聽, 相信大家都會改觀體諒你, 然後民意會直接改為對抗中共
Agree
呢輪見有人覺得因中共式內鬥,覺得雜種好似被呃卸曬落港共到

今日即刻港共放料
推撚爆佢
由69 612開始 蘋果 環時 路透 劉細良等時事評論員
都會帶出一d類似分析
一係就話林鄭自己搞 唔關中央事
一係就話北京決定 林鄭冇能為力
一係就話江派習派鬥

呢類根本冇法fact check既分析除滿足人既求知慾之外係完全冇撚用
但係就可以有一定少機率 搞到思路唔清晰既人以為中共某班人係為香港好 係另一班人做錯 從而起分化作用

唔好再on9啦 呢件只有一個集團控制 就係中共
冇分咩勢力咩派 成個中共就係邪惡 想極權統治香港
唔好再沉迷呢類分析 一見呢類分析 即刻諗成扯貓尾就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞