路透:中國曾拒絕香港特區政府撤回逃犯條例的提議

304 回覆
330 Like 33 Dislike
一早就知777係「無權撒回」而唔係「唔想撒回」,因為某個姓習的要個條例一個人貪晒香港d黑錢
其實宜家中央大可以再強推然後硬過

香港人已經露左底牌 就算比人強姦到今時今日咁 個作反程度都只不過係咁上下 惡唔出樣
問題係幾時既事

六月九號遞上去,佢六月十號否決搞個612出黎,佢或者估唔到拖到依家一鑊粥同做左美國既trump card
林鄭又出招了又,叫人出黎
根本兩邊一早夾哂扯貓尾
兩舊屎
Reuters響全球新聞界係一個特殊既組織. 予其話佢係新聞組織不如話佢係半間謀組織。佢既貨一係唔爆一爆就好堅
yes no question都答唔到
所以次次我地話好猛料好尖銳既問題 好多都係Reuters出黎
內鬥係有
但內鬥同有人救香港係兩回事黎
冇中共落order,777邊有咁大膽落咁重大決定。特區政府點睇都係係傀儡政府
3個消息人士
都係硬,都係對付港人
自助餐兩個人搶生蠔,
會有人諗住救d 蠔咩
如果支那想實行送中條例一早出解放軍咪得

搞咁撚多野做乜鳩

定係支那蠢到實行送中條例 香港可以照舊,唔會受到制裁

如果支那真係咁撚蠢,基本上可以肯定中國好快亡黨亡國
體社署外抗議要求支援被捕社工
2019-08-30 HKT 10:52

反送中社福聯合陣線早上到位於灣仔胡忠大廈的社署總部抗議,要求社署保障被捕社工、支援社工就反修例事件進行的人道救援、以及支援未成年被捕人士等。

有社工說,至今有12名社工在衝突現場進行人道工作時以非法結集罪被捕,他認為警方做法荒謬,應該停止在有社福中心等地方施放催淚煙。

另外,組織表示,早前有年輕示威者在深水埗被捕後,警方拒絕讓社工提供支援及陪同前往警署,他們認為此舉嚴重剝奪對未成年被捕者的支援權利,絕不能夠接受。

現場有數十人參與,又高叫口號,要求社署署長與在場人士公開對話

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1477717-20190830.htm

由今朝到0830到而家,署長話見又話有誠意。結果餓到我地而家係胡忠8樓,社署點解唔肯見社工。

咁你而家出黎未
邊個無辜都好,我淨係知港共中共唔冧最無辜就係香港人
問題係美國未露d錢美國佬可能有份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞