(未FC) 聲稱有女示威者被強姦

1840 回覆
535 Like 1015 Dislike
如果係真

我諗更多人上前線
屌究竟明唔撚明乜撚野叫 fact check
呢單野如果係炒車就最好,但係唔係炒車嘅話手足們嘅行動就會唔同晒
唔好再未 fc 就話 fc
有無諗過我地手足嘅感受,係咪咁想我地因爲炒車斷理智

希望係炒車⋯⋯
fb未有瘋傳。。。希望炒車。
係唔係真都好,重點係你覺得佢哋冇能力冇條件咁做咩?咪又冇cctv記錄互相包庇然後逃之夭夭。佢哋做咩都唔洗面對結果嘅話,打人同強姦對佢哋嚟講又有咩分別?就算佢地今次冇做到,呢班咁fuckedup嘅警察絕對有條件可以做。而我哋就要令佢地唔可以有機會有條件有能力咁做。
假撚到
咪亂傳呢D消息啦
你應該入共,咁中意老屈
我pm咗個識被強姦嘅女仔問。你咪自己再問下囉。同咪都係個句,警察冇前科咩?你真係覺得警察做唔出咩?一個可以私刑打撚到d人重傷嘅警署,老強唔到人咩?
唔係呢個問題,黑狗 on9 無血性就係人都知
但係呢單野會令好多人嘅行動唔同,要搞返清楚先,如果唔係等陣有狗死咗先發現係炒車出師無名
係咪想引尻我地去新屋嶺咋
P牌仔今日開唔到post 啦
貼住先
你鐘意嘅可以幫我開post

最近呢排多左好多fake news

最經典係呢單:最終確認有裸搜 但係係女警搜
女示威者被迫全裸站在警署任由男警搜身!!!
https://lih.kg/1475423

我唔介意大家非常時期用非常手段
但呢類fake news唔可取
因為以下幾點:

一、白色恐怖
唔洗點解釋
最近出埋輪姦,我唔知係真定假,但令到人恐懼係極權最鐘意用嘅手法

二、狼來了
下次有真 「中立」啲人都唔信
藍絲屈你係假嘅說服力又大左
更唔好講外媒點睇

三、到真係發生嘅時候,你嘅憤怒值會低左
因為你嘅憤怒用左係fake news 上面
到真正發生嘅時候,或者check到係真嘅時候
你就會無原先咁嬲
你自己問心 有推fake news post嘅你 見到係女警裸搜而唔係男警
你有無鬆左一口氣嘅感覺?
因為對家特登用fake news控制你地呀
唔好再話fc 係on9 ,狗咩都做得出啦
因為咁樣你反而幫左對家提升底線

(緊急情況果啲我都唔知推定唔推 但呢類唔係緊急嘅就唔好咁快推住啦)

如果有啲事係真,而你暫時未提供到證據
咁唔該你忍一忍
唔好幫手製造恐慌

同埋好多fake news不單止寫到好煽情,仲成日叫人「手動轉」
係真嘅點解要手動轉呀,手動轉有咩好處?
好在你搵唔返個源頭呀!
我唔排除有啲野需要匿名發放,但我唔認為乜柒手動轉係好方法
同以前果啲連鎖詛咒email有咩分別?

唔好幫對家啦!
當然,但唔好一嘢話鳩人fake news唔肯查證講完就算先,咁都係另一種炒車。
希望係炒車
但係我會信左先 差佬冇野做唔出!

星期三 遮打花園 #metoo 集會見!
如果係真
一定唔撚會放過任何一個公安
有醫護消息前唔會信住
我唔信咁大單嘢冇人爆料
有咁大搞咁大
黑警都出黑社會同卧底,仲洗FC?
P
有保留 待跟進
屌佢老母咁叫fc
我同事識人起警處到做 FC左係堅料
唔信就算
而家啲仆街黑警真係冇野做唔出
除非當事人/有警察出口講如果唔係好難FC
但到而家呢個地步冇野係冇可能發生
好心痛 好心寒 好撚嬲
出事嘅一定唔止一位女手足
希望佢哋振作
認同未fc呢D真係唔好亂出聲
唔係唔信佢地做得出,而係呢D野傳出黎只有兩個效果
1. 白色恐怖
2. 令手足失去理智
當件事真係出咗黎係堅既話,自自然然會升級,依家乜柒都未知係咪真就鳩傳,睇唔到有咩好處,當我冷血都係咁講。
我同事個老頂個雞頭fact check左你老母係雞
咁都叫FC? 仲要用呢個icon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞