咩係VPN? 點解要用?

306 回覆
280 Like 0 Dislike
個memo 好合理

咁樣解讀

"因為network monitor 發現近來有大量流量出現", 令 IT9主動睇隻 firewall邊撚個成日上網"

所以出memo 屌人
要記住,網絡供應商一樣有記錄
NordVPN 嘅iOS App 完全跟唔上其他platform
中資
Surfshark
啱啱買左一年, 睇網上篇文其實都唔係實證, 希望無事
其實真係好好用
IOS 有邊隻好用...仲等我最近買左Nordvpn
光復香港
咁多人話係中資你仲用??
有你連去邊個 vpn ser 嘅 ip 紀錄

但唔會知你上緊咩網
所以如果用番d server 係香港既 vpn 服務, 俾野查之後拎 ip 記錄足個追, 都唔安全

用鬼佬vpn 服務會好d
用v2ray啦
但昱連登一定慢撚左, 出左國再去連登 ser
試下 surfshark, cyberghost, protonvpn
基本上無乜分別
Expressvpn係大陸嘢,祝你好運
因為我只係係網上搵到呢個:
https://vpnscam.com/expressvpn-really-based-in-hong-kong/
覺得只係咁啱係 AXA centre, 你指的請人article搵唔到

我都係衣家先知, 但已買一年
電腦白痴 見巴打話nordvpn好 咁我係咪俾左錢後就自動用到vpn 唔洗做其如步驟
同埋想搭單問埋paypal/tap and go係咪比信用卡安全好多 見佢兩個都要身分證登記 好卻步
有冇sources?
cloudflare睬支共先算

連fbi都冇乎,支共算乜嘢料。

仲有,好多大公司都有用cloudflare cdn。想都唔好想block/禁 cloudflare呀~

香港政府果然係IT盲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞