咩係VPN? 點解要用?

306 回覆
280 Like 0 Dislike
《美國之音》去年11月報導也指出,美國科技公司Metric Labs研究部主管(Simon Migliano)針對英美境內的Google和蘋果app商店中30個免費的VPN應用服務進行分析,結果顯示,其中有超過半數(17個)免費VPN服務是中資,或是公司設在中國境內。
用緊

https://lih.kg/1515044

入黎投票

「連登共識」 8 3 1 遊 行 宣言
如果買VPN一定要小心大陸公司,中共因為知道阻唔到D人用VPN,所以自己賣埋一份,借機監控國民,大陸有7成VPN用家其實都係用緊中共旗下公司既VPN。
呢類ac應該係加埋得6devices(?)
如果自己都手機+電腦咁不如同fd夾好過
唔識IT野
不過用得vpn就係想要私隱
用share account好似有違原意
警告定大家,如果真係出網絡長城。千祈唔好用WhatsApp聯絡,咪累街坊啊。
paypal唔係要身分證咩 點開新account?
其實係阻到,只不過唔做
用咗vpn就唔會,佢淨係會見到你連去vpn個server所以唔知你上邊個網
而所有資料會係你電話加密咗先
好似之前Parachute咁send email去問下有冇得開d香港地區限定優惠有無得諗。
mullvad VPN
免費嘢可以試吓 proton vpn
你想用大學VPN 隱藏自己?

同埋個網速
NordVPN 係支拿用唔用到?有冇被block?
你找到個hide yourself ga 方法,咪得
你由point a (phone) to point b (VPN provider) ga info 都係會加左密,理論上好似係internet provider 只會見到你不斷有大量 usage 由point b download or you upload
美帝先要好似?

我買左好耐,唔記得
香港都要
明白 thank you
免費野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞