[Reddit] 第一次見呢張六四嘅相

684 回覆
3492 Like 16 Dislike
個post lock左cm喎
納綷啦叫
唔好意思,其他post開始討論緊小心用呢個字。利申老闆德國人55歲。佢講起都係用dark days輕輕帶過,對德國人其實係好黑暗唔想提唔想面對嘅日子。佢地覺得內疚shameful,係唔會令佢地有正面共嗚,只係反感。普遍外國人都呢個字敏感,但更重要係反感同唔好幫香港加分。唔好意思係咁負評。出發點唔想香港人柒。
大家有無睇中共放出黎果D片,永遠都係有頭無尾,好似果架裝甲車比好多人圍,之後捉左車入面個解放軍上架巴士打,但中共就無講點解架車會比人圍,原因其實係架裝甲車車死左個單車女仔。
另外就係D片都係有解放軍比人燒死既屍體,但好笑既係,屍體成身燒黑晒,但佢頂解放軍帽係完整無缺,假到無倫,但最慘係上面支那人信到十足。
仲有我都不得不提係YOUTUBE 上面有個香港人拍左段片話中共做得岩,話六四無死人,只係死左解放軍,仲講到好嬲要為解放軍平反咁,呢條PK 真係天收。
呢個世界第時只有支那人中意既自編自導歷史,後世人無從考究。
Removed..
其實當時仲有好多地方有示威行動,北京有咁多外媒都搞到咁,其他地方可想而知。
傷痛
其實純粹唔同種既人姐

中国北佬天生個樣粗魯行為野蠻
Tiananmen Square Massacre picture gets deleted after reaching 131k upvotes & several awards.

https://www.reddit.com/r/WatchRedditDie/comments/ctepmd/tiananmen_square_massacre_picture_gets_deleted/

Top comment:

u/LongShlong88

Wait really? I unironically said "If this gets removed Chinese censorship confirmed" at this point I am not surprised.

Edit: I just got banned from r/pics for that comment. Wew lads.

Edit: Posted the ban proof on my profile for all to see. https://www.reddit.com/u/LongShlong88?utm_medium=android_app&utm_source=share
自從開始國際化之後,世界各地等既地方都有唔同人發聲支援我地。

佢地都為緊自身既權益發聲。我地有冇計整返啲野去支持返佢地?類似當地語言既海報去比外媒睇。

實行we connect the world去聲援返其他為自由民主爭取既群眾,互相打氣。
對付三毛既做法
深夜睇到好心up 喊唔停
如果從來無出現過,張相的確可疑
坦克碌人 屌
要俾reddit用户知道
因為現今太多鏡頭 國際都睇住 所以先冇六四翻版 冇坦克車進場 但係佢地嘅目的 手段 都係一樣
推! 依張相真係未見過
望下當年犧牲左既學生、前輩
再望依家內地啲學生、出國讀書既學生...
質素同學識簡直係差天共地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞