[Reddit] 第一次見呢張六四嘅相

684 回覆
3492 Like 16 Dislike
821 8pm
#Eye4HK
#EyeforHK
#NoPoliceBrutality
#FreeFromFear
#DemocracyForHK
ABC 嘅彩色片,角度差唔多
https://www.youtube.com/watch?v=r9AvUuEPgvA&t=199
呢個中國人係無依家啲強國人嘅蝗氣,成熟有理智嘅,如果64係成功嘅會有幾咁美好
點可能原諒到共產黨?
老解有成三十年,黑警應該好快會被condom
當年全日不停有新聞返黎,有好多片段相而家係無,最震撼到我係有張影條屍個頭係爆咗,寫住係比坦克輾過
我都想知 4.6k個留言都俾人del曬?
共產黨禍害中國,毛澤東係最大既劊子手.
中國內戰死人,因為有共產黨,
大躍進死人,因為有共產黨,
文化大革命死人,因為有共產黨,
六四事件死人,因為有共產黨,
唔知有無數漏呢.假如沒有共產黨,
好多人都唔使死,中國會強大得更快.
大部份留言俾人del晒
80年代開放環境長大
其實中共一直都做緊六四洗白工程,因為WIKI 既都比中共控制左,修改歷史,支那人以為WIKI 講既就係真,YOUTUBE 又有中共放既VIDEO 做証明,所以呢一代既人九成支那人都信係因為暴徒殺死太多解放軍,所以中共先用真槍實彈平亂,件事變得合情合理,嚮中共既解說入面話,天安門廣場入面無殺死一個人,但長安街就話有殺死七十幾個暴徒。
事實係,天安門廣場當晚真係無死人(西班牙電視台有片証明),但長安街死左幾多就不得而知。
點解唔殺天安門廣場人民紀念碑果幾千個學生,可能因為佢地係全部人係和理非,而勇武派既一早走晒去長安街到阻止解放軍入黎清場。
係美國養肥佢嘅
係,再後啲係坦克
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞