[年吸20億,第二波] Deadline已過,罷捐當香港人condom嘅國際組織INGO

1459 回覆
2282 Like 13 Dislike
OK 要CUT UNICEF
-------------------------------------

眼前既香港有幾恐怖?
https://lih.kg/1478109
Push
推一推
搭梗車都要怒推一下

push
推一推
由我第一份工開始就捐MSF
覺得係最做實事又最少admin charge嘅NGO
開頭每月捐得少少,但最近佢打嚟叫我加我就乖乖加

本身有d猶豫MSF直接comment係咪太怪
但樓上講得啱
依家香港發生嘅已經係違背佢地理念嘅不人道事件
first aider被告暴動﹑被headshot永久失明
MSF依然唔見影
但又原來佢曾經就其他事件comment過嘅:(只轉載)

咁,唯有講同自己理念不同無需支持
今日打去cut,答佢原因之後,
佢都係答話有密切留意事件
唉,轉捐國際特赦組織安樂d
咁多組織唔出聲?奧比斯起碼要就黑警射眼出聲啦
最仆街係全部ingo大細超,外國個d政治事件引發嘅人道危機就回應,香港嘅人道危機就唔回應
完全感覺到絲打愛之深責之切!我自出嚟做就捐咗幾間 有時仲好自豪自己捐錢俾佢地 捐嗰時完全唔問回報 捐錢又有玩活動都有

如果唔係見到香港血流成河 戰爭級警暴日益嚴重 而聯想到戰亂國家 我都無呢個念頭尋求援助

而家都係想佢地做啲事姐 就連一張聲明都唔出 淨係覆個別電郵同post 莫講其實寫幾個字真係唔係啲咩幫忙
究竟啲機構仲記唔記得當日點解會成立
我都係donor, 由第一波send email問捐開果間機構點樣回應事件,到而家都未有人覆,完全痴撚線
不推不是人
仲未出聲?
開名!
宣明會
老老實實, 細佬連旗都冇買好耐.
捐左都幾年,唔想話cut就cut
諗住睇埋回覆先再算,仆街等緊都冇
紅十字會一直有做野wo 咪打錯隊友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞