[年吸20億,第二波] Deadline已過,罷捐當香港人condom嘅國際組織INGO

1459 回覆
2282 Like 13 Dislike
師兄心水好清
有睇信嘅內容都知真係對一直以嚟支持嘅機構好失望先會行呢一步
每間機構都係人道組織 係基於使命同宗旨而建立同運作就係支持咗咁多年 見到香港近況根本同呢啲組織嘅宗旨已經相違背
見到日日有人流血有人唔敢求醫有小朋友路過都要食催淚彈
見到香港真係有需要佢地幫忙 先希望可以用僅餘既捐款者身份呼籲一吓佢地行出嚟點知真係未去唔話cut捐款真係無人回應
原來以前真係太天真嬌相信佢地喺香港唔止搵錢

香港人一直以global citizen 自居..用咁多資源咁幫忙其他地方嘅危機...當自己身陷囹圄原來global citizen都只限give 嘅role take就無我地份其實啲機構仲記唔記當時點解要創立
推!!
毋忘初衷!!!
我要雙普選!!!!
推!!
毋忘初衷!!!
我要雙普選!!!!
完全同意,原來d人權公約啊、原則係香港就唔適用架啦?
咁香港簽國際公約黎做乜鳩?

敘利亞內戰就人道事件,緬甸羅興亞難民又係人道事件,個個ingo就去幫手。唔通依d事件唔係政治事件引發嘅人道危機嗎?

如果一涉及政治事件就唔回應唔支援,根本所有人道服務都唔洗做
已bookmark 以後有人煩我捐我就開呢個post屌鳩佢
推一推
人手頂置
所有國際人道援助團體失曬聲。
仲好,憸返既支持返本地發聲既。
全撚部都係垃圾
721 811
推啊推
呢班假仁假義正垃圾
pish
推一推
一齊Send email!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞