[年吸20億,第二波] Deadline已過,罷捐當香港人condom嘅國際組織INGO

1459 回覆
2282 Like 13 Dislike
國際特赦組織同聯合國出左聲明,登報又登哂全球,政府都係冇讓步,咁係咪全部唔好再做?眾籌全球登報d錢不如比哂612同星火?

事實係愈多國際組織發聲,就愈多國際關注,香港有救嘅可能性可能只高高0.000001%,都應該做!send email留個comment比ingo有咩成本?

香港淪陷左,ingo仲係香港籌咩款?你講果d教會都全部要收皮變哂地下組織啦
轉捐612
我有keep住send email俾外國不同組織,話俾佢地聽香港發生嘅事
最近Norway無國界醫生覆:

其實最後都喺拋翻個波俾HK
但我估不同地區嘅無國界醫生都有傾過香港嘅事,所以先會不同國家都有一致嘅答覆。
唔柒捐
呢個post有D人成日覺得D機構一表態
就要撐黃絲,撐勇武撐和理非
反共,同中共決一死戰

明明D人只係叫你就住你機構網頁大大隻字寫住果D原則
講個事態點樣違反你地機構理念
真係唔明D人諗梗乜
國際特赦組織對反送中示威跟得好貼,罷捐嘅巴打可以考慮改為支持佢地
https://www.facebook.com/AmnestyHK/
That’s it. 平時佢哋唔係會呼籲唔好呢樣呼籲唔好果樣譴責唔好呢樣譴責唔好果樣嘅咩? but now..... only say tear gas is harm for health??? That’s it??? R u kidding me??
就算佢地機構層面上冇實際行動回應 至少令到佢地班staff留意到香港發生咩事 多一班外國人知道香港狀況 冇壞嘅
做慈善既NGO, 你唔好抱咩期望, 佢地唔回應係好正常.
國際特赦出左聲我知, 我係叫你搵類似既.
罷捐比呢D 助紂為虐既組織!!
罷捐INGO, 單次月捐都唔會支一,擺街站嗰啲咪又係食佣既sales,背晒script咁。係街見到一於錄video睇下前線sales 有咩回應。不過我諗班mon post狗見依家風頭火勢都唔會擺booth住
已罷捐
估計各INGO都係無回應架啦,嗰啲捐得疊水既都係大機構/慈善基金,相信以建制勢力居多,我地呢啲無關痛癢既捐款未必足以影響佢地要跑個條數。

另外如果岀聲明,其實都一定係搵代筆/ copywriter寫,高層根本唔知發生緊乜事。只係岀係岀佢個名。
一蚊都唔捐
push
喺呀,我都喺咁諗,所以先會繼續send
【眾籌 Google 廣告】 本地文宣 : 多媒體廣告
https://lih.kg/aeNRkoU
另外send左去咁多國家嘅ngo, 暫時會reply嘅國家主要有加拿大,瑞典,澳洲同挪威!
Push
不推不得
加入清算名單
捐過Orbis,喂而家黑警殺人未遂打盲市民隻眼,近距離用強光狂閃,咁都唔出聲明對唔對得住Orbis個名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞