比黑警老強過嘅女義士同比人酷刑嘅義士入一入嚟

1130 回覆
3931 Like 17 Dislike
搵埋國際女權組織
講左十年啦,香港人太善良,唔會做到
相信用家人做威脅,俾年輕女示威者就範情況不少
唔敢講係真 但奇怪你唔為佢地開post 聲援
起左底唔似閣下作風 , 希望係純粹ff 唔係真
唔敢相信女既要被玩到咁既地步 無其他人阻
【人道危機調查】警方近日對被捕人士使用武力情況屢遭質疑,有市民向傳真社求助,指不少被捕人士受到警員過份暴力傷害,甚至不人道對待。

傳真社正針對警方濫暴問題,以至是否出現人道危機作出全面調查,呼籲被拘捕或拘留期間,受到暴力、不合法或不人道對待的人士,向傳真社提供資料,我們需要足夠資訊,去了解不同時間、不同警署或拘留中心、不同警員濫用武力的情況,作出詳細調查。

如有第一手資料請與我們接觸,資料絕對保密。

聯絡方法:
Telegram: 9639 7479 / @FWInreport
Whatsapp: 9639 7479
Email: leak@factwire.org

#調查往績:
收集612影片 - 重組事件,揭露警方開槍報細數 (調查仍然繼續)
防火電線測試眾籌 - 收集防火電線進行高溫測試,揭發本港防火系統風險
收集樓宇維修資料 - 製作全港首個資料庫,揭示圍標問題廣泛,提供數據參考
唔好咁急 一步一步嚟,先揾人幫助佢地先(心理/經濟) group埋一班人,再睇下揾一個代表出嚟發言。
屌佢
靠曬你地啦!!!
Push
搵可以信任嘅女醫生驗傷先,keep record,可以同佢講選擇唔報案。raise public awareness 有一定造成某程度上嘅二次傷害,呢個好視乎當事人take 到幾多risk。你作為佢信任嘅朋友多d 陪下佢,唔好問佢好多問題,佢講嘅時候、你細心聽就👌🏻
搵可以信任嘅女醫生驗傷先,keep record,可以同佢講選擇唔報案。你作為佢信任嘅朋友多d 陪下佢,唔好問佢好多問題,佢講嘅時候、你細心聽就👌🏻 如果佢地未有心理準備,唔好強迫要佢地出黎指證
Agree
會,只係等緊一個安全既時候同機會。每一日都清算緊人,又無渠道制裁到黑警,大家都好怕2次傷害
呢個係重點-
raise public awareness 有一定造成某程度上嘅二次傷害
understood

wish them all the best
it is my humble suggestion, you may ask them to contact foreign consulates (US/GER...), I'm not sure if it helps anything ,but something is better than nothing
受害人團結企出黎
Considering it as an humanitarian support, foreign power might be able to provide political asylum (in case the victim(s) is going to raise public attention )
走出黎啦坐十年你地都唔驚 唔團結一野爆晒黑警啲衰野出黎我地幫唔到手

就算無片 都無問題
成班企出黎指控
到時再搵議員煮大佢
警察無做過咪放口供房個cctv 出黎以正清白lor
佢一定唔肯 就spin 落去
要搵埋醫護手足出黎講傷勢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞