比黑警老強過嘅女義士同比人酷刑嘅義士入一入嚟

1130 回覆
3931 Like 17 Dislike
一手料
為保障當事人,消息來源保密。

//好多被拉就行入去打橫訓出黎
男仔打到內傷,有個心口瘀哂要去放血
同行話女既真係剥光豬比女警搜身但係道門打開哂任比男警睇唔嬲仲要比人上下打量同講好多侮辱說話,臭西做雞都無人要,(有個post都有出,原來真係堅😭)
有個女仔比佢地踢肚,踢到一邊子宮輸卵管微絲血管爆裂,要調理,黎經實影響到

班黑警真係唔比佢地打電話搵律師,打到佢地落哂口供簽哂紙先比佢地打電話,有d逼於就犯,真係好可憐😭😭😭
路過濫捕就放你走唔會打你,但前線勇武個班比班pk打到,咁佢地驚唔敢再出黎

所以班醫護人員都奮嬲要企出黎,因為佢地都知道真相!//

另一邊常有人提出受害者開記招,我簡單回應如下:
1. 如果要當事人或其家人或醫護站出來,首先他們要承認出現在事發現場,以今日警方濫用非法集結定義的情況,等如將更多證據送上去,殊為不智。
2. 法律層面:文中提及的案件,已進入法律程序,即是說不能公開討論。這是常識。
3. 道德層面:要被害者站出來証實,這無異於叫被姦者在公眾面前指証強姦者,完全無視被害者受創的身心,欠缺人類應有的同理心。這種想法,叫責怪受害者,有欠道德。
4. 如果要求証,你同樣可以大大聲要求警方証明自己清白。為何他們不做呀?
5. 其實呢,濫暴已經夠衰。濫暴完還要洗白,這些"人"合該被逐出人類社會。
Push
係時候出黎受返惡果啦克警
絲打唔使驚㗎,我地冇人會blame the victim,如果見到有嘅話,一定打到條牟利以後抬唔起頭做人(各種意義上)
你所講嗰班手足現在心理同身體狀況如何?有求醫?
Push
希望佢哋早日康復
知道好難開口,但係請唔好啞忍
唔可以助長啲仆街
Dklm 死黑警
下次民間記者會應該要講呢樣野
我都係fb轉載
手足
【眾籌 Google 廣告】 本地文宣 : 多媒體廣告
https://lih.kg/dHmAoS
https://today.line.me/HK/article/Q3e3nl?utm_source=copyshare

還有這單,英國🇬🇧註港領使職員在深圳公幹後坐高鐵回到港過關時被無理帶走行政拘留,請通知所有手足喧傳一地兩檢有幾危險,當時強行通過時又話唔怕,全是謊話。要將呢單嘢推上國際,令世人更加明白點解要反送中。請幫手大力推動,因我是P 牌,我亦唔識點開Post 🙏🏻🙏🏻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞