有冇巨蟹女分享下自己既思維

974 回覆
7 Like 61 Dislike
依啲人好矛盾架
秒回
你呢個似水瓶多啲水瓶多自私撚
因為包容囉都拍咗2年㗎 不過我就因為出國讀書先同佢分
總有異類變異巨蟹
你未失望夠啫 清醒咗就會識放手(如果真係唔夾)
巨蟹女優點:

如果鐘意你就會將成個世界送俾你
你想要乜野 想做乜野 佢能力做到既一定會幫你做 冇托手爭
佢能力做唔到既 佢會去請求人幫佢手令到佢做到俾你

佢會好care你既感受 你唔鐘意既 佢唔會去做 佢會將你鐘意同唔鐘意既野記入腦 將你所有既野都會記得好清楚

鐘意留係屋企多過出街 拍拖可以唔洗諗去邊

做朋友既話 某類巨蟹會好似天使咁安慰人 某類巨蟹脾氣憶較爆既 你唔開心 打俾佢 佢會陪你一齊屌

人與人既關係會睇得好重 好重感情 所以分離對於佢地黎講會好辛苦好辛苦

巨蟹女缺點:

冇安全感 所以會好多疑 你唔覆佢wtsapp佢就會開始亂諗野 然後越諗d野就越恐怖

會俾情緒支配 例如你唔覆佢wtsapp佢會亂諗野 然後就會唔開心 會嬲 你覆返佢wtsapp都好 佢都會嬲
但佢唔會同你講佢嬲緊乜野 要你去估
當你估唔中 佢會好嬲
當你估中左 佢會更加嬲 因為你既然知道你唔覆佢wtsapp佢會嬲 點解你仲要咁做
上一秒仲同你開開心心講野
下一秒可以因為你一句說話然後塊面即刻黑左

懶 好懶 聰明既巨蟹會用盡一切辦法去令自己做完個樣野 交到貨就得
蠢既巨蟹會唔做

太care你感受 於是你會覺得佢好chur 鉗得你好實 真係好似隻蟹咁鉗住唔放 令到你好似抖唔到氣咁 但呢d都係源於佢冇安全感
佢想付出左既野同回報係成正比 於是瘋狂付出想既就係想你瘋狂回報返
當你做唔到佢想你做俾佢既回報 佢就會chur得你更加勁
直到你達到佢既要求 先會放返鬆少少

某d巨蟹好長情好專一
當佢由好愛你好鐘意你 變到唔鐘意你 對你淡既時候
通常都係因為太失望 一次又一次得唔到回報既時候就會慢慢疏遠你 然後離開你
如果係佢主動離開你 你都唔洗旨意會再同你係返埋一齊 因為佢已經唔愛你

愛你既時候俾哂成個世界你 你唔珍惜
到我走個陣先黎留我
太遲。

如果係你主動同佢講分手 而佢仲好愛你 佢就會瘋狂想復合 然後瘋狂念舊 晚晚以淚洗面
直到佢要自己行出黎為止

而仲有另一種巨蟹係Player/fuckgirl
吊住你條癮 做好多野會令到你以為佢鐘意你
其實係咪鐘意你得佢一個人知
可以有好多後備方案(全部都係腦海入面既小劇場諗出黎既野) 所以唔會因為冇左一個你而好似冇左全世界咁

第二種蟹都係第一種被分手然後忘記唔到前任先會出現既產物黎
當然都唔排除天生player

TLDR:巨蟹女好撚煩好撚情緒化 唔係想過世都唔好搵佢玩玩下

利申:巨蟹女 個人立場
https://youtu.be/Zs8TRQ4PTYk
等我送你地班巨蟹去深淵喇
而仲有另一種巨蟹係Player/fuckgirl
吊住你條癮 做好多野會令到你以為佢鐘意你
其實係咪鐘意你得佢一個人知
可以有好多後備方案(全部都係腦海入面既小劇場諗出黎既野) 所以唔會因為冇左一個你而好似冇左全世界咁

絲打講得好準呀

我係唔信啲巨蟹女㗎
入嚟圍觀都覺得人驚
蟹女係鐘意你既你可以放心去信
不過佢唔鐘意你既就真係don’t give a shit
然後就會變fuckgirl
拿拿拿真係個人立場
但我唔會後悔我係一個巨蟹女
雖然我好憎自己情緒化
但我唔會去改
呢個係我既性格
唔鐘意就過主
蟹女真係愛你會對你超級好
好到你會內疚 想做返d野回饋佢
然後佢feel到你既回饋佢會做得更加多野
令你慢慢咁陷左入黎走唔返
之後就會變成控制...

利申:我會想男朋友離開唔到我日日痴住我
一日未拍拖
一日都唔知啲蟹女係咪鍾意你
未確認之前 都係假定佢係fuckgirl先
人老咗 受唔到感情刺激
巨蟹女好淫 hi到都濕哂
準到喊
不過好老實講
正常樣嘅女仔都大把選擇啦
冇理由搵個自己唔鍾意嘅人拍住先㗎?
同埋朋友都一樣可以俾到安全感啫 唔一定要拍拖㗎
呢樣嘢真係唔係好理解到
可唔可以解釋下俾我呢啲巨蟹直男知
我咪就俾人已讀不回嗰個囉
明明望到係線上中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞