有冇巨蟹女分享下自己既思維

974 回覆
7 Like 61 Dislike
我地不嬲都冇早晨早抖
呢啲我又冇乜所謂
我想同佢多啲同我分享下每日發生左啲咩咁
我已經將自己嘅心態轉化為
你喜啦 你想同我講就講 唔講我都唔會逼你
咁自己心入面始終有少少失望就一定
期望佢對住自己女朋友可以放開啲
但明白佢係咁樣嘅性格 唔想夾硬迫佢改
成日咁煩惱都冇用
佢改唔到咪我改變我嘅心態就下佢囉
咁樣做人會開心啲
嘗試盡力令到自己唔好咁care
我都會唔知點解記得好清楚
以前嘅ex 個個都有啲moment我係記得好清楚
例如對方攬住我 我係佢雙手入面感覺到個種溫暖
第一次拖住手仔行街 etc
只係一啲好鎖碎嘅事 但呢啲感覺我好記得
仲有 有時聽某啲歌就會諗起唔同人
我自己覺得拍過幾次拖
同ex一齊嘅時候係我覺得自己係最自然 (包括而家呢個)
我可以完完全全將自己最差最醜個面表現比佢睇
是無忌但咁亂咁發脾氣我都冇諗過佢會離開我
而家呢個 我對住佢仲係有啲保留
唔係因為我同佢一齊唔開心
而係仲係想將自己最好個面比佢睇
想做個100分嘅女朋友比佢睇
一來可能係因為我同而家呢個仲未一齊好耐
同埋對住唔同嘅人表現嘅方式都唔同
我對住我個ex亂發脾氣 因為我知佢會氹番我
我知我對住男友 佢唔會氹我 甚至可能嬲番我轉頭
所以我幾不滿都好 最後都係吞左啖氣
發左脾氣最後都係同佢講番sorry 叫佢唔好嬲我
咁最後同ex散左係因為後來我地一齊耐左
佢開始管我 唔比我去呢到個到
成班女仔出去佢都要我幾點之前番屋企
我同任何異性朋友有聯絡 會即刻審我咁款
佢令覺得我要將我所有時間比晒佢
個陣同佢一齊 我班fd好唔gur
最後我覺得好chur所以飛左佢
我睇心情
其實比起其他人會認真覆 會有好多野想同佢講
但有時冇心情既時候邊個都唔想覆隔大半日先覆返
佢份人諗野好脫俗
ig又成日打啲好緬懷咁嘅post
仲有番工嘅野
雖然佢都只係番intern
但我最多都係番pt
可能佢覺得我唔會明啦
或者覺得同我講都冇用
我諗唔識表達都係嘅

我地拍左唔耐 半年
巴打提出分手?
拍左幾耐
好中⋯

利申非巨蟹
岩啊 利申係巨蟹女
我又覺得同而家呢個有未來喎
雖然性格方面 有時會夾唔黎
但我覺得我哋互相配合到
起碼而家我同男友 大家肯溝通
我睇得出佢會因為我唔開心而去改變
雖然只係好少 但佢有心我已經好滿足
之前同ex一齊我成日都同佢講我好唔鍾意佢管住我
佢話佢會改 初初佢少啲管我 但後來都係打回原形
至於做唔到真實嘅自己
我諗都係時間問題 我覺得今次比上次慢熱
遲啲我可能會慢慢放低
2年 我講分 不過主因係我準備出國讀先講分手
冇阿星座撚 收皮啦
大家講嘅都好啱

超級玻璃心,小小野就覺得世界末日
覺得無人明佢 然後呢番入個殻度
啱呀
一直都唔知自己想同啲咩人一齊
唔該巴打幫我分析左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞