從來無見過citibank 咁多人

1001 回覆
1704 Like 12 Dislike
睇樓上各位巴打所講
即係Citibank 渣打
都唔使最低存款就開得戶口?
唔該晒
我星期一喺觀塘開 , 佢話冇最低存款喎
記得以前叫萬國寶通銀行
唔好意思借個位.

https://lihkg.com/thread/1481244/page/1

原圖既少女, 係孤星淚入面既Cosette. 孤星淚係咩故事, 大家應該都知, 唔知自己google.
留意左好多文日, 我地既文宣其實可以利用唔同地方既文化,
加以更改, 達成更大效果. 要同全世界We Connect, 要活用唔同地方既文化.
孤星淚, 係歐美社會一定知道既title, 亦容易勾起佢地既共鳴.
大家不妨諗諗之後既文宣, 要更加creative.

麻煩大家幫手forward去外國網站或者FB,
喺澳洲同法國既香港支持者受到大陸人攻擊之下,
呢張圖就係我地對外文宣既最佳利器.
當年南斯拉夫內戰, 打左幾年, 國際社會關注但唔出手,
最後係一張『薩拉熱窩的羅密歐與茱麗葉』既照片成為轉變關鍵.
羅密歐與茱麗葉既標題, 引起左歐美社會共鳴.

818,維園見

[文宣] 發夢之歌: 自由之旗・自由之民, 一首代表我地理念既歌.
https://lihkg.com/thread/1476260/page/1
星期一喺 citi 開咗 , 冇最低存款
thx 巴打
但開戶個時洗唔洗存錢入去?
同埋citibank 個apps ok嗎?
開果時唔洗
個app iOS 13用唔到
我嗰日拎兩皮去諗住開戶 , 最後一蚊都冇入過落去就開到 , 個 apps 都幾好用 , 簡易唔太複雜
50萬就算
不過廿萬美金我而家係渣打定緊期仲有5個月
搞到而家心大心細到底開唔開好

而家只係要射25k美金過去CS有用,剩低已經全部係渣打
除左出糧用已經轉哂美金
為左慳個一次匯款費好似唔太箸數...
50萬就算
不過廿萬等值美金我而家係渣打定緊期仲有5個月
搞到而家心大心細到底開唔開好

而家只係要射25k美金過去CS有用,剩低已經全部係渣打
除左出糧用已經轉哂美金
為左慳個一次匯款費好似唔太箸數...
個張係咪8蚊一厘?
Citi bank 可以係香港代辦美國citi bank 開戶、不用親身到美國。

有usd 250,000 就可以
半年前開左citi bank private client
多謝解答
Citi如果搞離岸要自己親身過去一次簽文件,自己最好先check下嗰個地方接唔接受非國民開户口。
用美資broker都係等於離岸户口作用。
都係嗰句,換美金保平安。
有冇得開離岸戶口
有$$$就得
有,可以
巴打開左CS?
開完幾耐要入錢?
我都等緊定期,仲有三個月
唔係信用卡呀,去開戶口轉d錢過去,同埋整埋做出糧戶口(其實用你自己另一間銀行戶口整常行指示,每月轉賬過去) ,冇消費都賺到里數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞