從來無見過citibank 咁多人

1001 回覆
1704 Like 12 Dislike
唔做普通人生意?
仲要依家有轉數快
好多銀行間限制已經打破左
想問下最普通citibanking
可唔可以用si射$15000扮做出糧戶口
以後可以無上限買入港股免佣優惠
窮學生開唔到Priority
放返入去無意思
個個月出糧都撳多D,谷爆佢
我想問下我喺citi 做咗按揭,個mortgage link戶口有無級別架?
排隊有無得優先處理
想再開多個綜合戶口用
仲有global wallet
可以唱定外幣,之後去外國碌卡同㩒錢都扣外幣(唔駛再去百年排隊

匯豐都有呢樣嘢,不過要尚玉(8球港紙

由banking仔升上priority
我都未見過沙田分行咁多人
印象中 citi gold 計 mortgage
匯豐果張未出
同埋佢有講上肉係第一批
下年會有第二批
張藍色atm 卡好靚仔
你入幾錢開户?
窮撚申請Citibanking
果時banking仔用1萬
之後佢出左取消最低結存收費我就去升埋priority
咁我試下申請priority先,得10幾萬cash,驚比佢downgrade
唔夠20萬?
依家差唔多20萬
姐係我用其他銀行過數入嚟citibank到,都有厘數賺?
上文有巴話20萬加出糧都得
想問下股票收息citibank收手續費嗎?
我搵左陣只係見佢寫買入免佣但搵唔到收息收幾多手續費
https://www.citibank.com.hk/chinese/investment/pdf/hk_stock_fees.pdf

代理人及代履行權責服務 代客處理現金收購及其他涉及現金的履行權責事項 14:
按現金總值收取0.50% (最低收費HKD/CNY30)

係咪呢一個?
搵到了

(14) 履行權責包括認股證兌換、認股權、 現金股息、現金派息及紅股選擇、自願收購、投標出價或公開發售
不過只限新客仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞