警世文 機場一戰之我見

117 回覆
193 Like 17 Dislike
原來你以為香港經濟得金融體系
咁當我無講過, 你繼續
道不同
停止紅衝兵式查鬼,形象好重要。鬼就一定有,5好咁傻。邊個咁注意捉鬼先系鬼(前提,無俾人影大頭)。
人多同人少
想民意癱經濟雙收就要人夠多
一係要拆鬼呢招 對家玩spy防不勝防 要想辦法破狗狗情報網/截取狗狗情報

呢個認同,有無人識身在曹營心在漢既巴打可以通呢條線
香港變左內戰
因為知道有鬼,大家都精神緊張,明既
今日機場一役,俾政府算到,亂咗節奏
要重整,唔可以為捉鬼而自亂陣腳
你知唔知琴日同今日個規模有咩唔同,琴日連路都塞埋,機管局自己封場
今日係得幾百條友阻住機場正常運作,知道分別未?
而且航空公司係機場封場同條友自己上唔到機個事後處理方法都唔同

希望大家可以記住香港人係點
希望大家唔好當喺機場打人推人就係平時前線嘅勇武巴絲,平時都有一大班唔敢上前線嘅中後排仲好火過前線
我地示威者
「唔完美,可接受,但需要改善、改進。」
1. 不打記者
2. 不打救護
3. 不濫用酷刑
4. 不攻擊平民
你圍到佢跪先係勝利,你格硬阻人上機就係失敗,試問遊客上唔到機有咩得益?國家發出旅遊警示係因為示威者影響國民,所以唔黎,然而多國圍屌香港示威者就叫有用?
「唔完美,可接受,但需要改善、改進。」
唔推唔得
講晒我心聲
Push
認同樓主!

好想大家清晰:
民意真係好重要,
無民意支持的運動最終會失敗。
外國人是盟友,
要禮貌,善意對待他們。
香港無美國支持一早成為焦土。
美國可能會起草香港民主人權法案,點解?
因為中共蠶食香港民主人權和自由,
政府漠視民意,
善良的示威者被警察暴力鎮壓……
如果善良的示威者變得激進,甚至付諸暴力,
那麼幫香港出聲的人會少很多……
理性很重要,不要因為捉鬼而令到抗議失焦……
也不要灰心,檢討後再出發……
加油!
加個空格好 第一秒load 唔到
關公真係好重要
搞到咁 人地點幫你?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞