警世文 機場一戰之我見

117 回覆
193 Like 17 Dislike
我地唔靠外國靠自己?攬炒巴登報無?共和黨無?人權法無?侵侵無?澳洲無?聯合國無?人權組織無?如果無外國 一早派軍隊殺撚哂我地啦 我地個焦土係要靠外國架?無外國制裁我地一早死撚哂啦 咪撚咁低能啦 你依家咁做未又係搞9旅客想等外國出聲,但咁搞無人會想幫我地 我想贏呀,唔想發左二個月夢白費呀屌

咁你依家去夾住班旅客,唔俾佢地走,直至外國肯幫拖,咁你照下鏡,果一刻你係香港人,定係變成一個暴徒?你真係覺得咁樣對個運動有幫助?平心而論,我唔該您跳出深黃框框用普通入角度去睇呢件事,外國唔係深黃,我地一直係自己個框框去睇,好難贏,我地要多角度思考,去就自己爭取最大既勝算

依家係林鄭擺到明放人入機場帶頭搞事 想抹黑我地 點解我地要中計... 我知我地點都唔割 我都係對個運動毫無利益 外國知道既資訊無我地自己人咁清楚 佢地只會覺得我地係搞事 你係機場衝,除左肉酸有乜撚野用,記唔記得點解我地去機場?係因為想宣揚我地個情況係全世界旅客知,我問你,我地依家似乜野???我地依家就係肉撚酸,連旅客都反感,咁我地當初去機場為乜呀?

借問聲 咁樣連全世界遊客都對我地反感 我地仲係咪當初既香港人 為自由去爭取?咁樣橫蠻無理法只會令我地立場惡化,對我地既抗爭有咩幫助?機管局自己取消航班我地先叫有用,咁樣自己阻人上機 有咩意義?機管局會因為你阻住果幾個遊客而取消航班?個遊客未無辜硬食哂,再加傳媒抹黑,我地未輸哂囉 ,依家搞到我地變到神憎鬼厭咁 仲點樣贏 ?醒下啦,唔好俾憤怒沖昏頭腦,我地係要贏,唔係要發洩,咁搞對件事無幫助,琴日機管局警察咁搞,世界矛頭直指政府,但今日呢?直接我地呀,理智呀手足,我地要贏!!!!!!放下仇恨,智取,唔好俾林鄭得逞...機場戰線應該係繼續文宣和你飛好嗎, 不分化不割席,但真係想贏,唔想一子錯滿盤階落索

記住我地香港人係點
分紅海是底線
機場一役喺要喺「公安」同「醫護第一」之間取決一方,從而比對家分化
https://lihkg.com/thread/1465094/page/1

對中共黎講犧牲一個公安
同收買一個金毛MK仔同收買啲人扮勇武掉野去警車唔係無可能
搵幾個人就挑起到你地內鬥
圍左公安咁耐有無得著?對五大訴求有無幫助?
唔喺幫個公安講說話,而喺處事要為大局著想
圍左三、四個鐘頭先上到醫護車
之後個金毛MK仔即刻第一時間沖出馬路靜坐阻路
我就覺得成年事好鬼鬼
根本喺一場中共/黑警Show
最大敵人根本就係你地自己
要時刻都有批判性思考
入得機場和理非就和理非
比中共睇穿你班人「好憎公安」同「讓路比醫護」兩者之間做出決定
萬死個公安死左就有位比人入
但就係咁比人分化你話抵唔抵?
撤回送中惡法
撤回暴動定性
釋放示威者
成立獨立調查委員會
落實真. 雙普選

抗爭之餘亦要向國際社會表現到真.香港人既自律同秩序
你係條街隊隻狗不割,呢個明顯係和你飛活動,我真係唔明搞乜
唔意思阻一阻

請文宣組做野
警察和速龍遠道機場拯救假扮示威者的公安
警察也不到元朗救被白衣人恐襲的香港市民
其實點解仲未出解放軍
其實政府可以更極權統治 唔需要理民意
大家諗下點解
再話我知民意重唔重要
我老母深黃 佢都話咁多鬼點捉得晒 心痛話你地咁樣打人中晒計
打人同阻人都係差佬想抹黑示威者
重點係比外國遊客知道五大訴求定係捉鬼?
如果大家覺得唔重要,我都唔再推了,好攰
https://lih.kg/1464891
因為外國!如果連外國同盟都無埋 仲玩乜撚
push
push
push
但我地本住核彈都唔割既心。中哂計,就算今日搞成咁,我都唔割,但我希望手足可以以增加勝算既方法去做,今日咁真係一個錯盤
無錯 想幫都無借口去幫
想問下外國有咩制裁?
沒有外國,香港不是香港,一早一國一制,一早屠城了,然後你同我講不要留戀?人地沒有擺到明幫我地,但的確我地係因為外國而有自由,而生存至今,你可能睇下沒有外國理會的新疆
塞機場根本唔係一步好棋 行錯就算 唔好再錯落去
求下大家 唔想場運動變質
無外國睇住,一早屠城,一國一制啦On9 ,唔通要人出兵打中國先叫幫?咪撚咁反智啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞