內地公安及警察合作帶備木棍在機場製造騷亂,被現場示威者抓住

3497 回覆
4562 Like 38 Dislike
仇恨埋沒理智 冷靜啲先啦
啲留言仲要好似唔介意條友死左咁
現場既人真係要停一停 冷靜下先
打人都唔係鏡頭前面打啦,班黑警係鏡頭面前行私刑咪日日被人屌死,但人地有中央呢塊免死金牌但我地無,我地得民意贏政府同黑警喳,前面係咁爆粗要打柒隻大陸狗條友要小心佢
屌你老母 立場前面個仆街仔玩咩
我都覺
尤其而家搞緊立場係叫大叫個位...
點都好唔可以輸比外國記者朋友!如果頭先個外國記者一寫衰!成件事就大獲!比料林奠!比佢將軍渣!

條友要點處理現場決定!但咁多人,比記者做野先!再圍外圈,比空間大家!依加大家都好危險
無可能放人
大家唔好被毛洗到腦
我諗好快連記者都俾佢哋打埋
根本同班福建佬有咩分別
搞唔到啲惡棍就連自己人都搞
邊個唔企佢嗰邊就打
呢啲真係我哋追尋緊嘅民主咩
梁天琦的話: 雖然如此,我仍希望你們能夠明白:本著對香港的熱愛,你們已展現了無比的勇氣,改寫了香港的歷史。當然,真正的公義還未來臨,你們或許因而心中充滿憤怒,這乃是人之常情。但我懇請你們不要被仇恨支配自己,在危難中,仍要時刻保持警覺與思考。

我時常提醒自己:政治的工作不只是要令支持自己的人繼續支持自己,而更是要令不支持自己的人轉為支持自己,改變想法,認同自己的方向。

如是者,假如我們希望社會能夠寬容地看待被論定為「暴動」的「暴徒」,理解這些無聲者的訴求,接納這些無權者的諫言,我想,我們必須警惕每一言一行,到底會更接近目標,還是距離更遠呢?
唔好比仇恨沖昏頭腦 你嬲 我嬲 好多香港人都嬲 但打死佢 係唔係等於達成目標?
我地要港共 付出代價 一定係拎依個公安狗做話題
但你抗死左佢 全世界剩係會focus你打死佢 目標更加達唔到
現場手足請冷靜
自己扑親啫.
捉住佢唔可以放。唔好唔記得之前藍衫事件。放人走後俾人斬呀。
條友乜事都冇吹到同元朗北角無分別cls
嘩 真係屌你老母
宜家打仗咩?有無國際法庭? 宜家擺明單方面屠殺緊香港人。

你肯撚定係個d俾人打仲阻住人反手既垃圾
相信現場 不割
係咁尻叫果個似潑火咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞