內地公安及警察合作帶備木棍在機場製造騷亂,被現場示威者抓住

3497 回覆
4562 Like 38 Dislike
綁起佢,扣佢五十分
所以就唔好打,到時警察黎 實鋤入示威者
梁天琦的話: 雖然如此,我仍希望你們能夠明白:本著對香港的熱愛,你們已展現了無比的勇氣,改寫了香港的歷史。當然,真正的公義還未來臨,你們或許因而心中充滿憤怒,這乃是人之常情。但我懇請你們不要被仇恨支配自己,在危難中,仍要時刻保持警覺與思考。

我時常提醒自己:政治的工作不只是要令支持自己的人繼續支持自己,而更是要令不支持自己的人轉為支持自己,改變想法,認同自己的方向。

如是者,假如我們希望社會能夠寬容地看待被論定為「暴動」的「暴徒」,理解這些無聲者的訴求,接納這些無權者的諫言,我想,我們必須警惕每一言一行,到底會更接近目標,還是距離更遠呢?
無可能放人
大家唔好被毛洗到腦
前面個幾個想點撚樣呀
記者!!
CNN
大陸不知幾唔介意抗爭者隊冧個公安,條命又唔值錢,一了百了。仲可以大肆抹黑大家
佢18年先加入公安 明顯係散仔 即係死咗中國果邊冇人會在意 但係你打佢有話題
好似得一兩個叫緊...有可能係佢同黨做緊戲...
Press!
屌 咩事呀 記者又話打 救護又話打......前面果幾個做咩 唔係割呀大佬 諗清楚唔好俾情緒主導啦
中計撚光環撚多到癲
梁天琦的話: 雖然如此,我仍希望你們能夠明白:本著對香港的熱愛,你們已展現了無比的勇氣,改寫了香港的歷史。當然,真正的公義還未來臨,你們或許因而心中充滿憤怒,這乃是人之常情。但我懇請你們不要被仇恨支配自己,在危難中,仍要時刻保持警覺與思考。

我時常提醒自己:政治的工作不只是要令支持自己的人繼續支持自己,而更是要令不支持自己的人轉為支持自己,改變想法,認同自己的方向。

如是者,假如我們希望社會能夠寬容地看待被論定為「暴動」的「暴徒」,理解這些無聲者的訴求,接納這些無權者的諫言,我想,我們必須警惕每一言一行,到底會更接近目標,還是距離更遠呢?
搵在場差義士望下好
識玩一定係影飽佢相, 然後係咁盤佢問佢黎做乜搞到佢個人亂晒
然後放佢走跟住吊住佢尾睇下佢會唔會去搵接頭人, 如果佢豬到咁真係搵接頭咁單料就夠爆啦
有人係咁話要打,仲有條棍,感覺好有機會係狗
連身份證號碼都MATCH. 冇得瀨同名喇啦
支共再吹大D
可能聽日作條友死埋 再無限放大
無可能放人
大家唔好被毛洗到腦
唔好埋黎呀
好明顯依個留言唔值5毛喎
5毛要努力D將水平進步一下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞