探索四十哩個course係咪邪教?!

227 回覆
21 Like 3 Dislike
其實同中學啲訓練營手法差唔多?比啲冇可能既事你要你做 做唔到就鬧同罰 跟住令你喊 覺得好正面 要感恩阿咁樣 根本on9

仲要令你心甘情願俾錢先恐怖 無錢仲要借埋俾你 好似大耳窿咁樣

又鬧又罰,訓導主任呀依架!

訓導主任都冇咁膠
同埋我frd個男朋友拉佢上 佢男朋友個樣自信到呢 好似你唔上 你就係on9咁樣 我真係心諗 你死你事 唔好搞死我朋友
好奇一問 到底上堂會學咩/有咩活動

佢話唔可以同人地講 講左的話 如果我去上堂 我geh成果無gum好

佢唔想佢D邪術比人講出去啊麻
之前聽雲海講過呢d類似人生課程,手法大同小異

佢地會開講座叫人參加,一開始會好普通咁傾計,摸你底然後有技巧咁用言語攻擊你,鬧到你喊曬成個人崩潰左,再“接納”“認同”你,然後佢地就變左心靈支柱,冇左佢地唔得,肯比曬d錢佢地

除非一早知佢地係咩料,唔知頭唔知路既人一旦咁

佢地會開講座叫人參加,一開始會好普通咁傾計,摸你底然後有技巧咁用言語攻擊你,鬧到你喊曬成個人崩潰左,再“接納”“認同”你,然後佢地就變左心靈支柱,冇左佢地唔得,肯比曬d錢佢地

除非一早知佢地係咩料,唔知頭唔知路既人一旦咁比佢地玩完個心理會有好大轉變,就算唔成功拉你入教都好易會有精神病
同埋我frd個男朋友拉佢上 佢男朋友個樣自信到呢 好似你唔上 你就係on9咁樣 我真係心諗 你死你事 唔好搞死我朋友

我都試過比個朋友打電話黎叫我參加,佢平時叫我花名架,佢突然之間叫我全名,叫我搵下人生目標,好似係另一個人打黎咁,好陌生好恐怖

最死我朋友真係好撚蠢 宜家仲要識埋個咁樣geh人渣男朋友 真係無野好講 佢男朋友都幾善於挑撥離間
好奇一問 到底上堂會學咩/有咩活動

佢話唔可以同人地講 講左的話 如果我去上堂 我geh成果無gum好

第一階段有個哲學master同你講人生 價值觀 幾過癮的
好似聽lecture咁

第二三階段都係屌

有D人係甘心比屌🤦🏻‍♀️
睇Toshi本《洗腦》

身邊D朋友同老豆老母就咁比呢D所謂既導師抹消哂
睇Toshi本《洗腦》

我好想睇佢個隻係咪我個隻
但好似無得賣喇

基本上同你地講嘅手法大同小異

身邊D朋友同老豆老母就咁比呢D所謂既導師抹消哂

識得條友話以前自己點廢
講到d導師緊要過老豆老母咁
多得佢我先識醒

佢直情覺得導師好過爸爸媽媽?
甘你老母臭閪咩
你朋友係on99比人呃 而你就成個文盲成個post過左6頁都係字都唔識打 根本就係一擔擔 唔怪得你同佢係朋友啦 原來兩個都係弱智
睇完搞到我想去上堂 如果串啲master會點?
諗起每年復活節都係巴士賣廣告呃DSE雞果個course

利申發夢見到

佢會屌鳩你,屌唔過你就會趕你走,唔比你退錢
利申: 鳩估
比幾萬蚊都比人屌 拎幾萬比我屌好過啦

佢會屌鳩你,屌唔過你就會趕你走,唔比你退錢
利申: 鳩估

有無有錢又有膽嘅巴絲拉馬去屌鳩佢哋?
我有個女仔朋友 都係咁 佢同條仔都有上 條仔有啲錢 好撚有自信,岩識就扮熟chur 9你;
要你定啲咩目標 ,幾時做到 ,又笑鳩你 ,咁樣唔撚掂 。但又見到你個人前途無限 ,繼續咁既生活 ,晒左你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞