探索四十哩個course係咪邪教?!

227 回覆
21 Like 3 Dislike

我孻

未打完
我孻叔同我講 幫我俾埋錢
叫我上哩個班
佢話咩幫到佢好多野 佢覺得對訂立人生目標好有幫助
我個陣唔知頭唔知路
因為佢一直都對我好好
所以佢話咩 我就答好
但之後我睇一睇個課程
發現連續上幾日
時間係由朝早上到夜晚12點
係痴線
之後我同孻叔講 錢我退番俾你
我唔上啦

甘會做d咩
解決方法:send呢個post條link比佢

絲打真心想知道 我個frd係甘叫我地去聽talk 我話我要上堂 佢話佢覺得好有用 佢自己都成日走堂去 但係我個frd真心典型乖乖女 唔會走堂 中學六年都無欠交功課

我同佢講 我要上堂 佢條仔就話 其實好有用 重要過你上堂 我心諗 走堂都做d有意義geh事情 例如去旅行 唔係上埋d濕鳩班

真心講句,我唔覺得上左呢個course 有啲咩得著
首先,一開始個有個老女人會分享佢自己啲所謂失敗經歷,又講上左呢個課程改變左佢啲咩,但其實講真,我唔覺得佢有多麼成功

第二,上呢個課程佢就會逼你講曬你啲失敗既過程,將你內心收埋既野要爆發出黎,之後就會同你講,你之所以有今時今日咁,因為你自己之類一埋廢話

第三,佢有啲遊戲會好變態,叫人地用盡方法係你耳邊叫,逼你講心底說話出黎,有啲人好癲,會打你,會捉住你係咁搖,我比人叫到個晚隻耳仔聽唔到野

第四,你一定一定唔可以遲到,你遲到佢會當住全部人既面前屌鳩你,講到你都覺得自己唔撚岩為止,我之前上有人遲到兩日,佢就唔比人上,啲錢都唔會退番比你

第五,你以為上完四十就完左,太天真了,佢會用一萬個理由說服你上曬所有課程,你話無錢,佢會叫你問人借,去問銀行借都要上
四十之後係七十,有五日時間都係全日,你同佢講時間唔得,請唔到假,佢又會屌鳩你

巴打,你自己諗啦
我都見到有好多人都係比人逼去上,講到唔上要就無朋友做咁
呢個course我不見得有幾個上完之後好撚成功⋯

根本就係用一d 道德高地terms,不斷比壓力你迫你自己say yes比錢
我上果時次次有咩熄燈冥想,全部訓著

我都有訓著到
唔係因為唔想同我媽咪嘈交,我打死都唔會去,我當交差

去睇佢地玩馬嬲戲幾日見識下幾過癮

由其係啲所謂導師先係最搞笑

點樣好笑

當正自己經歷好多野咁,同你講上完佢點點點,改變左佢呢一生人,最後係女朋友上啲個課程做導師出埋軌⋯
甘你老母咩樓主
學吓打中文先出 post 啦

我孻

未打完
我孻叔同我講 幫我俾埋錢
叫我上哩個班
佢話咩幫到佢好多野 佢覺得對訂立人生目標好有幫助
我個陣唔知頭唔知路
因為佢一直都對我好好
所以佢話咩 我就答好
但之後我睇一睇個課程
發現連續上幾日
時間係由朝早上到夜晚12點
係痴線
之後我同孻叔講 錢我退番俾你
我唔上啦

甘會做d咩

甘你老母

甘你老母
印象中上網睇過文話呢個course既男女關係好複雜

總之重點係呃錢啦

我比人sell過入會,好在我當時無錢上

又同我講學到好多野,識到好多人之類
我又好好奇
點都有d真係成功人士上去玩
有冇可能真係冇point比人話?
個陣個fd上完
個排都好感恩 好大方 好有上進心
依家咪打回原形
我又好好奇

睇下攻唔攻擊到你弱點
個陣我去觀禮 比個導師攻擊
真係搞到我喊左 跟住又安慰番我
就叫我去報堂 個陣如果有人報堂會成個場比曬掌聲讚佢有勇氣去改變自己
好彩個陣我番緊學無錢 如果唔係分分鐘報左
上過 不過當時唔係呢個名
早走早著

果陣時叫咩名 我去search睇下係乜嘢黎
解決方法:send呢個post條link比佢

認同 我都覺得我會咁樣做
印象中上網睇過文話呢個course既男女關係好複雜

總之重點係呃錢啦

我比人sell過入會,好在我當時無錢上

又同我講學到好多野,識到好多人之類

恐怖geh係 我frds無錢但係佢地會借錢比我朋友上
乜真係有咁多on9

當年好迷失
有條撚樣走出黎講呢d野
就中左伏

其實就係欺負人地無自信 可唔可以咁樣講
個陣個fd上完
個排都好感恩 好大方 好有上進心
依家咪打回原形

佢有無覺得自己on9 同埋佢屋企係咪好有錢?
我又好好奇

睇下攻唔攻擊到你弱點
個陣我去觀禮 比個導師攻擊
真係搞到我喊左 跟住又安慰番我
就叫我去報堂 個陣如果有人報堂會成個場比曬掌聲讚佢有勇氣去改變自己
好彩個陣我番緊學無錢 如果唔係分分鐘報左

點解唔屌翻佢 佢算係乜嘢 點解可以亂甘話人
上過 不過當時唔係呢個名
早走早著

果陣時叫咩名 我去search睇下係乜嘢黎

荔枝角,間野叫A+,course叫AP

我個frd係九龍灣上堂 以前係咪都係幾皮野?
乜真係有咁多on9

當年好迷失
有條撚樣走出黎講呢d野
就中左伏

其實就係欺負人地無自信 可唔可以咁樣講

當年我有好多事發生
所以俾人氹左我上
但上上下都feel 到伏

咁樣你點樣脫離邪教?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞