踢煙彈果位消防手足出左事

620 回覆
4492 Like 126 Dislike
push
個個等咗好耐
佢地咁鍾意玩分化分到其他政府部門都同佢地玩條例同不合作
警狗係唔係正式同消防反面
真定假
唔通要自己同其他消防同视,爆露於「過期」毒氣彈中,職責梗係先安全地移除在場嘅危險品,就算有氧氣筒都須要做。
而家係投訴左都冇用!!!
From 撐果位消防的朋友:

消防呢幾個月日日保護市民,宜家係時候到我地保護返佢地
屌 已乜撚野fact check 我已fact check你冚家都係警犬 咪撚亂噏就話fact checked 有野講就放source 亂鳩咁黎
你話fc 就fc 咩,無更多資料講咩都得

難得上面成班連登仔情緒就比人咁帶動左
所以真係帶你地風向幾咁易
監警會職員都被人塔埋
[手動傳]

本人強烈呼籲, 基於香港警察 Hong Kong Police記者會上聲稱的知情權, 請在明天下午的記者會, 安排警務人員公開示範兩米內接受橡膠子彈、海綿彈及布袋彈測試, 以證實警方一直聲稱的不致命武器有幾不致命。
呢啲case 消防自己拆到啦 , 我地溝埋去反而政治化累左人
監警會有等於冇
成件事唔使理
屌你老母催淚彈係會污染消防車架

陣間有咩事急call架消防車去做野傳播毒氣係咪你香港警隊負責呀
如果係真,即係黑警已決定同消防全面開戰
依定連累埋果位朋友,寫花佢個簿已經夠,升唔到職。
Push
原來消防咁撚廢要怕popo d投訴?
又無fc 你post佢個投訴少少info都無
同埋send 黎做乜,如果消防上頭要做野我地市民點send都無用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞