踢煙彈果位消防手足出左事

620 回覆
4492 Like 126 Dislike
你冇睇LIVEpopo當日邊有警戒範圍
當日popo全程匿埋係宿舍幅牆後面
啲催淚彈係隔住幅牆射出嚟

PLA係時候入港平服瘋狗
消記投訴好快處理。
有同事比警犬投訴網上言論。
都話架啦,移除危險品
本身就係消防職責嘅一部份
咁都port得入就真係集體辭職都似
當時消防 可能透過新聞報張得知
黑警近期用過過期o既催淚彈,如吸入身體內 有機會受嚴重影響
而該消防以免同袍和自己 吸入有毒氣體,以腳將其彈踢致遠處 屬合理。
唔撚通拎黎索 吊你老母 死黑警
Popo 話就係架啦,如果control有同個ic 講

就好似平時睇戲咁
推 消防加油
推,消防哥哥
你盡忠職守,你無錯!
消防官最興搞自己友手
有咩不當
由佢繼續係腳邊燒咩
其實唔洗FC,因為呢件事出信讚佢表揚已經夠。
有投訴咪當救佢,冇投訴咪當幫佢加分升職
一句fact check就當fc咗?
我覺得唔好搞大佢...
消防員著得gear落車,我相信IC已經通知control
需要派同事落車清理危險障礙物

唔好以為個消防可以唔報返control就自己落車行動
成件事消防control一定知情
依家個手足點
文宣要人!!!!
行動組(貼牆etc.):
https://t.me/joinchat/M0mULhSUxQCblPETqVJpNQ
整合及設計組(整文宣):
https://t.me/joinchat/Kd-FDRXp4pHnHzHfePIZHQ

首要任務
係每一個區嘅牆到搵個位整個民間記者會專區(可能要cover人地啲memo/移下位)
內容:
1.記者會嘅稿
2.QA
3.民間記者會介紹
(4.警方/政府新聞稿)
而家真心好撚憎警察....
淨係民意調查
消防第一,班狗第尾
都足夠理由比佢地去咬消防啦
如果差佬投訴,消防署咁就處罰同事,咁樣就跪低好無面啫,消防仲駛出黎行?而加差佬一投訴另一個局,個局就騰哂雞搵人祭旗,差佬而加真係橫行無忌?
三條,老總來喎,無咁易出事既,最多同呀sir傾幾句,係咁意提醒下架姐
你話未confirm 就真係危險d,放心晒

btw 老總都咁好腳法咁勇,老而彌堅呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞