踢煙彈果位消防手足出左事

620 回覆
4492 Like 126 Dislike
係囉個消防又冇話幫邊個,有粒彈踢開佢有咩問題
投訴個啲on99玩分化 唉想搞到同示威者扯上關係就出事 好撚陰濕
我登特作故仔?
各位,我地想成立一隊跨區公民記者採訪隊。

公民記者,稱民間記者,是指不屬於傳統傳媒體系以外的新聞工作者,雖然公民記者以「記者」為名,但由於自身或所屬團體大多自外於原本的傳媒產業,且不一定擁有新聞相關的專業素養,因此並不完全能融入於傳媒產業的從業人員當中,例如較不容易取得記者證。

有見近日十八區都有不同的社會動盪,我地想希望收集TVB及政府以外的畫面及聲音。一個記者係無可能跑得禁快去唔同區。為此我地希望招集不同的義務民間記者作第一手的採訪及報導。

目標:
1. 建立即時的消息。同時,有系統收集一手資訊同打官司用途。
2. 收集市民的聲音作統計分析以打破同溫層效應(Echo Chamber)。小弟記我當年雨傘佔路就係輸係抗爭者太沉醉於同溫層。
3. 以中立姿態探訪,讓小市民(老人家,小朋友)表達到聲音畀我地做檢討畀對方壓力

我們想盡量用最真實,最表露無遺的事實報道,因為香港人有知情權,每一香港人都可以清楚明白香港現時發生的事情,亦希望大家參與我們的民間記者,令更多香港人知道所有事情的真相。

本表格目標為籌備十八區民間記者採訪隊。
希望大家可以踴躍參與。
我地團隊會有專人聯絡你做準備
https://forms.gle/QYrb2k8KDUgwrHUG7
黑警 一向都騎住 消防佬
黑警 就係法律……………
當事人都講咗唔好share...
btw 驚好心做壞事
Cls
popo神助攻,因住搞到大量消防員出黎同佢地割席
我點撚知你
你咩居心,表揚即係立心害9人,人地正常執行職務,唔係幫示威者,洗撚你表揚。 係就比証據!
肯定無事
上面夠膽咁小事就boot佢嘅話下面反枱都似
平時都知呢間公司郁自己人唔留情,不過今次點都講唔通啦
同埋得果小貓3,4隻投訴,但條片幾千like
上面都唔係傻仔,唔想收到大量加許信黎對沖嫁
想幫佢就咪寫信
消防隊好團結,警犬搞佢地d人
佢地自己會搞得掂
消防員移走危害公眾物品,減低對附近市民影響有何不對,狗係吾識用人性思想
有消防朋友証實左,唔信就算
冇委任證喎,唔知邊個消防做,查唔到
ermmm... 加個會然冧把會有說服力少少
你係咪扮睇唔到我幅圖?
有得spin
令消防對黑警印象大減
咁樣都可以老屈 我真係唔識講
除非消防處長接受到黑警真係大哂
一定係 黑警日日比人屌
消防日日比人歌頌咪唔抵得 搞到心理唔平衡
表揚咗先繼續Fact Check 又得唔得?
為市民踢走有害毒氣本身就應該嘉許
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞