踢煙彈果位消防手足出左事

620 回覆
4492 Like 126 Dislike
[已fact check]
仆街❗️
有個pk popo 以個人名義投訴個消防行為不檢

而家呢位消防員因踢走警方拋出的催淚彈而比人投訴,可能會被內部處分
希望大家可以寫封表揚信去幫佢:
Title: Letter of Appreciation
Address: 28 Fung Tak Road, Kowloon

信件內容唔可以一樣,雖然當事人有講過唔可以係兩登share,
因為而家討論區上面d post成日比人mon住
會攪到件事仲大,但係whatsapp group share 得,都無秘密可言,所以希望各位幫手,
你地要各自打自己想打既野,但請包括以下幾點:
1. 當時催淚彈比較接近車輛
2. 消防員作出呢個行為 係為左將催淚彈盡量遠離人群先 (保護市民大眾)
3. 消防員作出呢個行為並唔代表佢既政治立場,係好中立的行為
4. 同埋可以 capscreen條片 話要表揚呢位消防
唔係手足 人地係消防員 唔好害死人
唔明有咩行為不撿
你個fc點嚟?
人地以專業 冷靜態度面對突發事件
避免同袍受傷同影響工作進度
唔該唔好講到佢偏袒任何人 多謝
FC左再講
屌你老母黑狗諗住下半世都受盡歧視?
你想點証明?
Post 佢分局資料?
或者我請佢回應下啦,如果佢借到連登acc
on9 popo
佢唔係因為粒彈喺消防車前面先要踢走佢咩
佢已被人查到,係邊個分局出車,popo 再打去局投訴
瘋狗症周圍咬
狗狗
[已fack check]
我老母都識打
比多少少證據黎唔該哂
係,但popo 心理不平衡,市民dislike 佢地,佢就連消防都睇唔順眼,你睇上次消防話可以入局避難,第日即刻搵警車駐守,勁仆街
依家警察就係法律,唔好覺得無可能
13draw boot 邊條?
黑狗搞到消防 成班消防實齊心出黎反黑狗
那來的fact check?
因為昨晚仲話internal 諗緊點解決呢件事,今日先決定請公眾幫手,你想點fc, 大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞