一位記者對今日發布會的短評

632 回覆
4958 Like 7 Dislike
支持民間記者會
正解!強力post
多謝教學!
我建議記者會既團隊最好有三十人
每次唔同人出場
代表唔同聲音
同埋真係只係將網上意見收集表達
可以搵下救護 (video call 加遮格仔只出示救護証)
前線義士 (出場方法同上, video call放projector, 唔駛怕比人起底)
或者搵下D師拉 (拖住抽餸但學歷最撚高果D智慧在民間型果隻)
強調大家只係收集意見

最後, 臨尾個記者, 你含撚啦屌你老母, 問林鄭唔見你咁撚勇
推呀
有建議先有改善
支持民間記者會
由心感謝佩服各位辦個民間發布會,真係一著好棋,打破政府一言荒唐嘅困局!P牌小弟一點淺見,希望集思廣益。記者多次問及民間發布會的代表性,可以參考以下數點:

- 民間代表對社會訴求嘅代表性,可以由6/9以來,多次超過百萬人,香港史上最大規模嘅遊行看到。
- 民間代表通過用心聆聽社會上各方各渠道嘅聲音,以盡量客觀的方式轉達給傳統傳媒頻道的各位。關心時事而廣閱自由報章資訊嘅大家都可以聽到同樣嘅聲音。
- 民間代表雖然不能代表全部香港抗爭者,但是絕對比別有用心,刻意抹黑的林鄭政府更有代表性。政府漠視扭曲民意嘅程度,從歷史最低嘅民調指數可見一斑。
Push
𠳔玉石,我哋人黎,完。

今次倣得好好, 可能短時間內仲會有下次, 你地會倣得更好
多謝你地
NICE, 今次係第一次又無時間準備, 手足加油
[文宣請入]呢個星期我地要做嘅事
https://lih.kg/1419936
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞