香港樓市正式死亡

493 回覆
2552 Like 58 Dislike
唔知仲以為係林鄭定689講
跌三四成都全球最貴啊大佬
如果你地既同學既父母係警察, 請唔好忘記, 就係呢一班人
.用布袋彈食盲一個無辜女仔
.換白衫扮黑社會去元朗站恐怖襲擊無辜市民
.向無辜老人院射過期,有毒既催淚彈
.好似鄭柏林先生咁扭斷無辜市民隻手
.問黑社會葉虎借裝備
.打斷無辜市民既手, 斷到得番塊皮
.輪姦無辜女市民
.餵藥逼無辜女市民失禁
.斬斷無辜市民左腳
.
.
.
而家唔係叫你地欺凌佢地, 你陣係需要話比身邊既大人知, 犯法既野留番比大人做, 知唔知道?
點會收番, 到2047爆升, 升撚到3萬一呎呀
14K走數狗又跳掣
14K好嬲
14K就含撚啦

大家可以參透一下
你快點買
唔撚跌我就要買?咩道理

街市d豬肉都唔柒跌呀 你走去買多兩斤啦
如果說影響民生最深遠的問題,相信十個港人有九個都會答是「樓市」!

從新聞報道中,每每看到的畫面就是個個趕買樓入市,父母都不惜借出老本幫子女上車,大家都相信磚頭最保值,事實上這又是否千年不變的定律?

當到處都是樓盤廣告,專家鍾意誇大投資回報,又有多少人會詳細分析箇中的風險?然而地產發展商近年高價投地,隨時有可能蝕本。

兩位年輕作者方生代及黎志恆,詳細分析中美貿易戰和利率改變對本港樓市的影響,預告樓市將進入冰河時期,忠告各位在大冧市前離場作更好的投資策略,全面剖析坊間對香港樓市只升不跌的種種謬誤!

所有港人都關心樓市,所有港人都值得細閱此書!

兩位作者發現大部分港人都覺得樓市易升難跌,即使政府不斷出「辣招」試圖令樓市降溫,美國利率正常化超過一年時間,樓價卻不停創新高。然而投資物業的回報率其實低得可憐,香港按揭貸款利率一旦正常化,此消彼長,香港樓市會出現終極冧市。故此二人決定一起出版著作,希望市民不要再高追買樓,並相信讀者閲畢此書會對每項投資都有新的看法,拆解長遠買樓一定致富的謬誤。
樓市死之前我哋都已經比黑警同鄉黑斬死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞