香港樓市正式死亡

493 回覆
2552 Like 58 Dislike
我等緊
跌夠三成 買多間
元朗天水圍除外
對付林鄭,要草船借箭
催淚彈已經係常餐,會唔會有手足去禮賓府開餐
https://lih.kg/1451531
2047 不會瓦解?
仲未計好多人同屋企人割席要搬出黎租樓, 樓市點會跌
無撚玩啦
你知唔知中美貿易戰之下香港係處於一個咩角色
經濟衰退只係時間問題
中共仲驚過你出解放軍 一出解放軍外資即刻撒走 香港經濟玩完
中共少咗我地依條大水喉 邊夠美國佬玩貿易戰
唔係香港政府班撚樣鬆咗咁多水反大陸
一早收咗皮啦
其實已經有環球投資者走緊資
新盤部署:映日灣累收逾8900票 超購逾24倍
個市場氣氛咁差都成10000飛...(過埋今日應該過萬)
事實 又冇加息 未即時經濟未反應到 班傻仔咪去買囉 個個仲抱住有買貴 冇買錯

去到美國下一輪制裁 加埋解放軍幾千兵力係福田體育館 香港一走資 隔夜息 同業拆息爆升 供唔起咪死曬佢囉

睇番97前後 開頭咪又係個個咁買 就算索羅斯開始搞緊仲有人買樓 最後沽爆港元 銀根短 加到10幾厘息口 幾多人跳樓啊
留名等睇撻訂
g持
咁易俾你估到
除咗元朗其他地方依然go go go

過兩個月元朗升個double
入票咋~到時去完大食會拎返錢
0成本
好激動
免費午餐
又攞97比,97係摩貨炒樓,條友根本上冇錢,但簽左10幾個臨約,摩比下家,點知個市冧晒,夾住要成交,冇錢個d去破產跳樓,有錢個d格硬成交,或者抬錢賣樓。
但依家買得樓既大部分係自用,計晒有4-5成首期,計晒壓力測試先買。銀行水浸,香港人大把錢,有錢得誇張(好多窮人,貧富懸殊,但呢d人冇參與樓市,唔洗計)

唯一真係怕既 係經濟唔好,公司倒閉,比人炒,冇錢供樓。
租俾人 變美方制裁國殖民地 點用黎走資?其實你知唔知香港對比其他贏咩
新疆正,遲下香港可以騎馬返工
岩嫁啦。驚買唔到拿拿臨入市啦。 全球經濟轉差都係爆升
加按買多層香港樓價只升不跌!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞