CK2 中字軍之王II (遊戲界Game of Thrones) 大特價 $120 就有齊所有DLC

145 回覆
33 Like 2 Dislike

有方法解決嗎?
玩開ck2嘅人應該多數鍾意係eu4玩殖民
殖民地政府會自己打理 好似ck2啲vassal咁
唔玩殖民 你要親手打理全部格仔
https://www.reddit.com/r/CrusaderKings/comments/1z6rdg/c_runtime_error_help/
del game先 跟住delete所有ck2 local file 跟住重裝

https://steamcommunity.com/app/203770/discussions/0/540737415013219846
呢個就重裝返嗰個c++ 但條link 2014年 你可能要試下揾新版本黎裝
如果你重裝game 記住delete晒所有ck2 file
如果你有ssd 同 hdd 啲game 嘅save file有時會係另一個drive出現 check清楚先重裝
搞唔撚掂,玩到停唔到手
請問大家點樣處理epidemic?

一出就死兩代人 好難搞 起咗hospital 幫助都唔大咁
瘋狂生仔 死極都仲有 有傳染病就落閘 請個好啲嘅宮廷醫生
醫院有用 但要lv2後同升級埋醫院入面其他設施效果先會比較明顯
但初級唔會有咁多錢起 留錢請僱傭兵好過

所以都係瘋狂溝女瘋狂生仔最實際
除個野仔繼位可以攞埋人地塊地仲有冇其他政治手段去搶
我隻eu4冇任何dlc
玩左90個鐘覺得重複性好高
呢排太忙miss左呢個bundle...
可唔可以玩到WWII
依家重買唔買到?
完左了 不過佢出得呢個bundle 以後ck2特價應該會賣平好多 (我估)
769到1453年

你玩完ck2再玩eu4再玩victoria2再玩HOI4就可以玩到WWII
好可惜太遲睇到呢個post
多謝樓主推介
問教宗攞claim
請claimant返黎 封地俾佢做自己手下 幫佢press claim
政治婚姻
pagan嘅話你可以personal combat黎 唔都叫做唔洗打仗
仲有就係選舉

多數係呢幾種
依隻game就算宣戰都有政治層面真係好正,唔似其他game打贏塊地就係你,要報局,安排個擁有權俾自己家族再慢慢搶翻嚟好好玩
留名
唔識啲歷史要搵殘體
ck2 我成日玩玩下就開始用cheat 黎玩,控制唔同國家黎幾分天下
Lm

香港人由以前用英文睇梳屎到近年成日睇賤體
依隻game太多人名地方名同專有名詞,英文ok都會玩得好辛苦
有D乜正GE完全唔同MOD?
你畀個番文人名我未必睇得明
中文就多數有印象
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞