Powerbeats Pro - 真無線耳機討論區 (5)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
Powerbeats Pro - 真無線耳機討論區 (1)
https://lih.kg/1090816
Powerbeats Pro - 真無線耳機討論區 (2)
https://lih.kg/1189980
Powerbeats Pro - 真無線耳機討論區 (3)
https://lih.kg/1292013
Powerbeats Pro - 真無線耳機討論區 (4)
https://lih.kg/1330839
各巴打Powerbeats Pro評測

# u9tntpvf
聲:正常,唔好高期望
音量:10格或以上
通話:正常
連接:良好
隔音:唔隔音,唔好有期望
舒適度:良好,有零星反映其中一邊耳戴得耐會唔舒服,但另一邊無事
戴眼鏡:無問題,舒適
電量:好夠用
恐龍蛋:大部份人接受

優點係戴得舒服+穩固,電量夠,有Apple加持IOS
缺點係唔隔音同恐龍蛋

結論:物有所值,可以課,但未到唯一選擇同必買,有其他類似價位質素嘅選擇

# 黐筋妹
試左幾日
開心使用中
之前聽極都斷既旺角西洋菜南街用都完全冇事
超順
係戴得耐有時會覺得右耳有d 痛
同埋略嫌細聲左d
比起之前用既藍芽耳機要開大多兩三格音量先ok
比朋友試用佢要開到最大聲先覺得ok

# 蔣志光
頭先去士多試左
原裝耳膠真係把撚,唔換左佢會搞衰晒個體驗
聲就一定好過AirPods ,好重bass但人聲偏後唔知關唔關開左eq事
音量方面可能耳膠太閪有d細聲
但戴落唔會唔舒服,個條膠唔會好大影響,因為都真係好軟下
同埋個盒好撚大個

# 自習獨立
星期日第一次full charge 計起, 到宜家聽住歌打包膠
恐龍蛋: 27%電
兩對pbp : battery 工具 show 87%
電話: iphone xr
使用情況: 返工放工 (每日各1hr ) + 空閒時間(~ 6hrs) + 閒置時間 (~6hrs)
Total hours: 18 hrs ( 大約)
閒置用電( 連左電話拎對pbp出黎計) 3小時用12%電( 平均 1小時 4%)
利申: 因為冇實際用Timer 計, 使用時間除左返放工時間, 都係大約數, 但誤差應該+/- 1hr

# 化蝶
小插曲 諗住冇乜人 即刻可以試玩,
點知隻耳機冇哂電,拿拿聲叫sales妹仔,充返電先
順便試下佢快充速度,睇住佢充5分鐘,充到38%左右個盒,先有電比隻耳機。有點慢。

本人帶眼鏡,第一次帶有d雞手鴨腳。
原裝耳塞,感覺唔係好隔音。
連接方面,真心快 一打開蓋. 我部xs max就認到

戲肉,開joox聽歌,音質好清 低頻冇以前咁勁
試大細聲,推力真心唔係好夠,要去到尾4格先聽到大聲。平時用65T推一半已經好夠。本人聽慣大聲。
建議一定要換耳塞!Powerbeats原裝耳塞完全唔隔音。
隔離個大媽講野都聽到哂,已開剩尾4格音量

其他如基本手動按大細聲 轉歌都有,
舒適度就 係爽既,小弟帶眼鏡不停帶上帶入都冇問題。
講到物料 佢層膠 我怕好易有油污積累,大汗臉油多既都要勤洗。

外表,老老實實 如果唔係勾耳就好啦。我自己感覺真係好似助聽器

# 貓仔愛上貓
用咗一個星期
iPhone XS w/ iOS 12.4
總結下我自己個人遇到嘅問題

連線/接收方面
搭地鐵、巴士、行mk/cwb,so far一直都冇窒過同冇斷過線
但係問題在於打開盒蓋嗰陣
iPhone彈出嚟個耳機畫面有啲慢
同埋一邊紅色感嘆號(=連唔到)都幾常見
我估係因為我屈過個耳掛開盒蓋嗰陣
開盒蓋嗰陣會勾到耳掛 揭起咗一邊耳機

佩戴方面
搵啱ear tips已經好大幫助
我就用緊Spinfit cp360 L size
戴眼鏡嘅人小心啲
我個情況係 個耳掛根部會喺我行路嗰陣不斷撞到眼鏡抦
由於係根部嘅關係所以無論我點屈條耳掛都好都解決唔到
加上入耳式有聽診器效應
搞到就算音樂開到好大聲都好
每行一步路都聽到個耳掛撞到眼鏡抦嘅聲
而依個都係我想賣返個耳機出去嘅原因
由於唔同眼鏡設計有異
所以買之前試最好行幾步路試下有無依個問題
有冇人可以介紹耳交

買咗 只一百六十幾蚊嘅 都冇乜用
耳膠語音輸入
powerbeats pro配戴方法
https://youtu.be/RpUXbQygo4g
我而家用緊apple Music 聽歌
有無人用其他平台聽覺得音質好啲,將呢隻耳機發揮得更好?
呢隻型喎😂
清買嚟用下
嘩貼左堂
新post留名
已訂 7/8-14/8送貨
睇佢咁戴 真係勁似助聽器
仲諗緊買唔買好
啱啱睇仲見到沙田有現貨可以pick up
聽日狗衝好唔好
唔好買,千其唔好買
唔好買啊巴打,我唔想出街同人撞
買撚左
啱啱衝動中 聽日去沙田pick up
衝動
唔好買,買Sony
呢個真
岩先終於見到有人用
行街定運動?
有咩耳膠耳棉推介
又無得試
運動+IDOG 撚買呢隻
唔運動 / AND 撚, 買罪大滔天
睇評測, SONY 接新係講唔到電話
要講電話唯一選擇係AIRPOD 同PBP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞