[自制Android] 港人話電視 - nowTV / icable免費台

1001 回覆
344 Like 9 Dislike
有個建議
Facebook 直播加返 title
因為唔知個直播關於咩
發揮到 FB 直播。
呢期好有用
V37 Android TV
Facebook直播show唔到個page名同icon
部電視行 LG os 用唔到個 app 只可以用browser 上 now 官網睇新聞/ 蘋果 YouTube Live
可以買firetv 行android睇到
喺個電視盒上面試fb live 多台同播
tv mode會必然失敗
mobile mode冇問是題
樂視盒子下載到 開唔到 求請教
V38

-手機介面睇多台時,點一下再長按可放大全螢幕
-TV界面既FB直播整返好LOGO同標題
-多得外國勢力踴躍測試,i-cable源改返,但可能又有朋友Cast唔到有線台!?
又有更新
thx樓主
條LINK 冇咗
V38 sony android TV
4屏同時既時候有2個屏會黑左
V38 fire TV stick
Fb直播做唔到多台同播,會黑畫面
同播多過2個台就彈返出去
啱啱試咗手機版面,4台ok
但右上,左下同右下係咁閃
V39對Android TV 多台改左D野,試下得唔得
android Tv v39宜家變左4台都load唔到
電視既台呢
電視4台work
facebook直播多台就唔work
Update 咗。手機版面同電視版面都播唔到fb直播(黑畫面) 。而且一樣都係播多過2個台就彈出去。但更新得好快
又update下,2格正常,fb live同電視台都得
3格fb live同電視台都得,但閃畫面
4格就係上面所講
skip 咗幾個版本先更新
一睇 真係多咗好多function
好正
希望有多啲直播源
V40還原返Android TV多台既改動,一動不如一靜
感覺 CPU / RAM 唔夠力無得攪
唔知有冇得支援flv 格式呢?
例如呢個係national geographic people 嘅channel

http://cloud-play.hhalloy.com/live/0293b493509468a0a896adea05ad5e30.flv
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞