[自制Android] 港人話電視 - nowTV / icable免費台

1001 回覆
344 Like 9 Dislike
可唔可以整到易少少加source?
Remote打link 好耐, 有時又打錯
插wireless keyboard
V21更新推出

1.根據Server統計,呢個App有20%左右既海外用戶,今次更新主要為海外用戶更新左icable來源(鳴謝:超膠@LIHKG)

2.轉台問題
今次更新重新排列返D台同轉台既次序,修正係電視轉台閃退既問題,同時都自選台都可轉台

3.自願睇廣告
目前本App已有超過10000+裝置下載,每日用戶約3000人,Server部份功能開始收費,雖然唔貴但為做到收支平衡又唔影響用戶體驗,本次更新係設定整左個自願睇廣告制,想支持持續發展請得閒禁下。
V21更新推出

1.根據Server統計,呢個App有20%左右既海外用戶,今次更新主要為海外用戶更新左icable來源(鳴謝:超膠@LIHKG)

2.轉台問題
今次更新重新排列返D台同轉台既次序,修正係電視轉台閃退既問題,同時都自選台都可轉台

3.自願睇廣告
目前本App已有超過10000+裝置下載,每日用戶約3000人,Server部份功能開始收費,雖然唔貴但為做到收支平衡又唔影響用戶體驗,本次更新係設定整左個自願睇廣告制,想支持持續發展請得閒禁下。
想問下係外國睇唔睇到viutv?
個launcher有冇得熄
揾一個禁always
Pccw
事在太實用
好感動
好好,謝謝
最新版啱啱用電話睇有線新聞台射上chromecast睇睇下停左,關app再開都cast唔到
V22更新

-今次係為Android TV推出既小更新﹐設定為Home Launcher時可查看其他Apps!
viutv限左hk ip only,要用大量錢搵server轉播先可以海外睇到
用 chromecast 睇好唔穩定
成日射唔到得個藍色 cast icon 又會睇睇下停左
目前已知第一次必fail....
Fire Tv係咪冇得set 做launcher?
keyword launcher hijack v4 xda 有一個post
letv u2 改唔改到launcher?
謝謝巴打~

有冇辦法預設一開app就係某個台?
老人家搞唔掂要咁制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞