點睇marvel十四套都無oscar而dc用三套就搞掂?

278 回覆
31 Like 25 Dislike
同埋而家拎左咩獎?同套戲好唔好睇 劇情好唔好有咩關係?

Topic邊到講有關係?

你講撚到咁撚柒勁喎唔係大滿貫咩?
定我睇錯金草莓呀? 睇過?

根據我有限嘅閱讀理解能力,呢個post想討論marvel同dc喺academy award嘅表現

跟住有入嚟話marvel票房高啲/好睇啲

結果就世界大戰抹黑宇宙了

Topic邊到講有關係?

你講撚到咁撚柒勁喎唔係大滿貫咩?
定我睇錯金草莓呀? 睇過?

我陳述事實
Mcu 14套0
Dceu 3套1
https://youtu.be/qhfxo8xPNGU

利申:唔鍾意睇戲, 但拎奧斯卡打飛機前請睇下段片

MONEY DOES, Marvel 唔係搵好多錢咩
點解......
Dc 1:0 Marvel
暴走的m撚
DC>>>MARVEL
唔好俾佢停
DC>>>MARVEL in terms of academy award performance
唔好俾佢停

肉酸到你地DC狗,一入到黎成陣腥臭味

DC唔係商業片?

無m記咁商先

DC有深度好多

深度

咁dc套蝙蝠俠的確係有深度過Marvel d英雄戲

nolan's trilogy計落dc?
要講都拎watchmen出嚟講啦

nolan拍既就唔計dc係咩玩法? 😯

邊一邊肉酸d

邊一邊肉酸d

邊個拎唔到
以後dc戲輸票房/口碑/評分唔緊要
dc撚:我地有oscar 吹咩

DC唔係商業片?

無m記咁商先

DC有深度好多

深度

總之好睇嗰啲就係獨立作品
唔好睇嗰啲先叫DC
OK?
Mcu fanboy唔洗咁酸,今年gotg 2都有機會拎
不過求神拜佛唔好係係fox Logan 拎先
以後dc戲輸票房/口碑/評分唔緊要
dc撚:我地有oscar 吹咩

Yes,呢個真係無敵。

DC有深度好多

深度

總之好睇嗰啲就係獨立作品
唔好睇嗰啲先叫DC
OK?

錯啦,watchman 係話照抄漫畫先好睇
奥斯卡唔多鍾意商業片

是日最好笑
奧斯卡今年邊套唔係商業片?
DC衰在高層
搞到成個大plan搞得好差

btw 如果bvs戲院播既係ultimate cut會係點

好大分別咩?

都幾大
因為marvel拍啲片出黎跟本為票房,佢唔旨在亦都無諗過會攞到Oscar la
見到個個人為自己辯護既公司而踩低對家真係好可悲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞