881 元朗居民余生phone in 講咗啲心聲

306 回覆
2097 Like 41 Dislike
完全係抹黑,又屈9 示威者搞墓
5 仲幫襯 傻撚左?
元朗的確係唔安全,做乜要幫佢洗白?
B仔狗也不屌
同意!推
元朗人真係要行
可以跟返black bloc

黑社會點相能力一定廢過黑警
仲要我地組團入去消費?比錢班黑社會賺?多謝佢「幫人教仔呀」?
事實係而家個個都覺得元朗好唔安全

睇黎有人好心急想spin 走呢樣野
唔好俾人覺得元朗係唔安全既地方

屌 連本身既居民自己都覺得唔安全啦下話 唔係既話 前日洗咩間間鋪都落晒閘

根本就係唔安全既地方囉好無

班白衫本身就係原居民 祠堂係佢地既命根

呢樣唔好 果樣唔得 咁去做咩
重要!pish
push
借位 順手幫推 麻煩幫幫手

【越洋幫拖】喺美國嘅香港人想收集警暴證據交畀美國警察同議員
https://lih.kg/1358473
其實好多原居民都係普通人,都比黑社會恐嚇中長大,有丁權冇地想等到都難,有啲𡃁仔讀唔成書就會跟大佬,其他受過教育普遍都係黃絲
其實元朗有好多小店都係後生仔或者外來人開,一睇就睇得出而且都幾好食

呢幾日大家話要光復元朗,又話咩元朗比黑社會操控,唔嚟元朗嘅巴絲就唔敢再出去

我承認元朗嘅治安真係好差,黑社會橫行,呢個係元朗人一直都知嘅事實,但住元朗嘅,even係圍村入面都有好嘅,如果唔係都唔會次次坐爆哂啲968出嚟

其實元朗唔好嘅嘢大家都知,不如今次大家就將好嘅嘢帶返出嚟,例如,保護家園唔使下下動刀,都可以和平遊行,元朗人同黑衫人嘅質素係好好,etc

當然full gear上陣plz 圍村佬開波我哋先還擊
同意
元朗人唔敢出既其中一個原因
係元朗人點走??

走就一定落單
肯定比人圍
大家要聽
其他嘢同意,5 就不了,事實係元朗就係咁唔安全,黑社會鄉紳惡咗幾十年囉,大家有眼睇,我哋嚟遊行唔係要幫你粉飾太平喎
第5點唔支持
同意,另一種講法係假設條村100個人有20個黃絲,你燒左會迫當中20人轉變為藍絲或者基於村內壓力變成中立。個80個藍絲亦有籍口打人,唔好中計。
係利群樓門口整連Lennon Wall ok?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞