881 元朗居民余生phone in 講咗啲心聲

306 回覆
2097 Like 41 Dislike
push
最緊要夠多人行... 唔好自己兩三個去小店咁危險啦,有人引你又唔好咁on9去追,睇情形啦.... 問題係當日個版資源會混亂,唔該d分group幫手update... 亂9吹雞分散哂
No.5 係絕對唔可以做
咁快幫元朗回復安穩
好快港豬就會唔記得官警黑勾結
愈係戒嚴 全港市民比政府/黑警既壓力先愈大
咁先唔會高調拉/低調放/是但捉D 靚交差
嘩屌!係五大訴求呀!
https://lih.kg/aazesgU

#撤回逃犯條例
#撤回暴動定性
#撤銷所有抗爭者控罪
#追究警隊濫暴
#立即實行雙普選

光復香港 時代革命
push
又話要幫襯, 又話唔搞祠堂, 咁去嚟做乜撚
差佬係仆街同黑社會合作就通撚哂天, 依家入去係反黑, 話俾啲垃圾社會地底泥聽, 香港唔係你地惡哂, 係意識形態問題。
咁想鳩遊就咪撚入元朗
更正 : 建議 727 元朗遊行,

1) 主旋律 : 最好改為 [元朗反恐襲 ! 追究無恥、無良的 警、黑、西鐵大遊行 ] ,

2) 對象 : 邀請元朗居民同我們一起遊行。

3) 禁忌 :
3.1 遊行路線,在元朗大馬路附近,有一大球場可容納過1萬人集會,
3.2 千萬不要入村,不要拆人祠堂 , 要尊重村民的傳統和象徵意義。

口號 : 反鄉黑 護村民 護祠堂 護元朗 etc
點解要4點先開始
push
推下有用po先
塞左狗鐵即刻勁多垃圾po
對唔住⋯⋯ 第5點真係做唔到。 除非解決鄉黑問題
唔好係b仔就得
push
唔好搞祠堂

重點
第5點係警察責任,治安唔好都係警察搞出黎
反而要d店舖關門就真
第二點 唔好理小孩 再實際啲 佢哋老豆係黑社會依點就得 嗰見到村出嚟的小孩都通罵 唔好同我講小孩係無辜 黑社會的小孩就係共犯
叫佢南邊圍出個聲明囉,就嗰日件事唔關佢事
佢切割咪唔搞佢囉
邊個出黎求饒切割咪俾啲走棧佢囉
所有人都睇住佢地南邊圍集合既,
依家出來講話落左村閘就想無事
天真啲啩
唔好幫襯「小店」 同事同我講 好多都係黑底開 你見垃圾B仔涼粉夠膽開鋪做生意就知有黑社會照
問題係 唔止勇武想入

好多中立人 冇政治立場既人都好想去鬧
其實只要夠人多 就夠

元朗係整場運動入面唔係重點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞