[重裝上陣] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (28)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
其實個重點是狂刷,但問題世出在狂刷,PTB還好,其他款因為狂刷得多的關係,日子有功D線會被刷斷,要補不是不可以,但麻煩同要比錢囉
剛發現,又斷了
又要拎去整
由佢啦,唔整了
Anthology各位巴打點睇? 本身想試試P記...
有無人岩岩做左套西裝,有單據?最好有5000蚊以上,小酬,telegram: hk201907
請問rtw西褲係咪整唔到cuff? 姐係要條長啲嘅rtw摺係咪都唔係bespoke果啲效果? 要cuff一定要訂造先得?
利申新手
如果係p同a比就一定係a 牛巴果間都可以試下 始終有人cut埋pattetm係唔同d
牛巴係邊間
如果係D高檔牌子,通常褲腳係unfinished 的,那些是可以做到cuff的。即係你去連記買那些二千幾一條那些是ok的。
就算你郵購Land’s endD cheap cheap西褲也可以揀cuff
G2000那些我就唔知了
兩間我都試過,啱你style最緊要。
兩間都有心機想做好件事的,但配唔配合到就要講下彩數😆
Send個email 問下囉
試過了 可以
麻煩哂幾位巴打就係打算suit supply
新手六七千蚊可以係db整咩布定要再儲多d錢
入門價格布,例如 VBC Perennial。

如果你本身無乜西裝/西褲,又需要日日著的話,整幾套唔錯嘅入門衫輪換,會實際過你整一套貴嘅。
有無試過同佢地溝通處理?
唔好意思 新手啱啱買左對espresso色既suede loafer 著左一個星期已經兩節色 有d地方變白 上網話豬毛刷可以刷走 但自己刷極都係咁 應該點處理?
有啲suede 係咁
thank you咁seude 除左噴spray 同定期刷下 仲有咩保養功夫係必需
Thanks ching

整幾套入門既意思係db平布定叫我去第間平d既整
Db平布
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞