[重裝上陣] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (28)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
好正下價錢如何
請問各位巴打點睇依兩間tailor shops?

FABS
https://www.tailor-m.com/ch/tailor/fabs
Brummell Tailor
https://www.tailor-m.com/ch/tailor/brummell-tailor

求分享指點
Unionmade 執笠 Alden 七折
Bespoke執齊你預around 400k yen
都話早買早享受,我當年做靴bespoke都係430
抵不過冇碼
想問吓有無邊間訂造恤衫推介
Budget 500-700到
每個post都有好多人問呢條問題
新手想造褲

有冇話點為之一條靚褲
小圈子恤衫布團又到左
狗衝左啲Carlo Riva Cotton Oxford同GR Linen

多謝dhkt巴
其實到底係邊到可以用合理既價錢入到尼d靚布?
請問有冇人載帽?香港邊度買好,想試吓載fedora,我乜都唔識架
意大利
想問下大家女裝西裝有無邊個出名啲可以睇
對milk shake suede single monk有d興趣
又有新衫著

不過唔識襯,呢隻色淨係諗到襯牛casual著,但係single monk個款又好formal
反而有諗過對navy色返工著
巴打 佢個網係 US 定 UK size?
US
Alden 配呢個色都好難formal啦
Hampton last又鈍鈍地咁 應該幾正
我會諗佢係白sneaker咁襯
依家仲有冇咩恤衫布嘅團呀.... Miss out 之前依團
Milkshade好岩Causal或者牛著
但又同Sneaker差好遠
我喺the man in the hat度買過straw,佢除左fedora仲有啲bowler porkpie boater呢啲偏啲嘅款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞