[重裝上陣] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (28)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
Tailor 造埋短褲都得喇
巴打受小弟一拜,好好休養
大約約錢同埋邊間推介

Btw試過搵人造 造出黎硬係唔同feel
平就去銅鑼灣大華囉(我未試過)

Budget 多d咪去 DB囉
第一頁咪寫左 呢到個個(包括我)都叫你去幫襯dreams 為起步 odd trousers 起步價千尾到二千 睇你揀咩布
喵巴真男人

小弟新手,第一次join
牛巴整唔整6ply避彈衣
有冇人係London Savile Row 做過Bespoke or MTM?

Scabal MTM 2000£ 值唔值得試
Bespoke 要成 4000£
你今日見到果套6ply咪我既囉
係去就bespoke 啦,你果間咪算平囉,sexton , g&h之類閒閒地五千幾鎊起標;不過Sexton整vicuña 大褸用佢自己啲舊貨先一萬鎊,都有少少想做
如果 Scabal MTM 同 WW Chan ?
牛巴會點揀

新手想試下,謝師兄
6ply 果塊布係咪會好熱
香港係咪冇咩機會著到?(骨格精奇另計啦)
joecmtang
大户
我覺得秋冬著還好 遲d應該會試一套不過真係好硬好鞋
呢個價 vicuna我都想做,有錢既話
訂布都無左幾皮啦,pure vicuna呀老細,等同於啲布無收你Mark up咁滯,出名少少既裁縫好多都收緊二三十萬
你去得savile row點會去搵scabal自己tailor?係搵都搵g&h、hp、huntsman、sexton之類啦
Suitsupply
thank you very much.
對鞋買返黎未著過 今日屎忽痕攞出黎搽shoes cream 見到鞋頭近車線位脹左一圈點解會咁嘅已經用緊廠本身shoetree

Savile row 咁多tailor, 係咪都有分 level?

我都睇緊hp 好似幾好...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞