親手整禮物比男友,佢話我送埋啲垃圾

418 回覆
2874 Like 90 Dislike
初戀個年聖誕
Ex整左一打 cup cake 比我食
問我感唔感動
佢話成世第一次親手整野比男氣食

我一個人要係佢面前食撚曬
除左感動 真係唔知講咩好
我同意
但係送得比你,點都交下戲好
我以前個ex 好鍾意送呢啲,我個人覺得係垃圾,但都唔會講出口
當面話垃圾又唔係幾好既 好傷感情

但講到明唔想要你又送 又難怪佢嬲既
咁真係垃圾 冇講錯
哩啲咪叫女朋友囉
你講交戲,樓主男朋友有交過,佢咪話收咭時好冷淡,都冇即刻話垃圾,而且行街時話嗰啲野係垃圾,有冇諗過其實係暗示。佢冇估到樓主最後都係送呢種禮物?
真係唔鐘意都唔需要咁直接話份禮物係垃圾既
一句垃圾掟埋黎 唔諗人感受 正仆街
肯花心機落你到又叫情緒勒索
識唔識咩叫珍惜
唔係唔欣賞handmade野 係爆炸盒呢樣野本身on9 除左收嗰時開一次就唔會再打開
你整本相薄反而會得閒就揭下
其實你咁講好唔客觀,好多巴都話樓主男朋友唔尊重樓主,亦有絲表示要尊重收禮方意願
佢真係身在福中不知福
只喺唔明 真喺有另一半咁憎睇到一齊嘅合照、同另一半的心底話?? 佢又唔喺hea整 就話喺垃圾 定本身有乜要求?樓主份禮物表現緊最純粹嘅愛同純真 其實冇其他嘢比得上 當然每個人都好唔同 有啲女人見到包包先認為個男人很愛佢

樓主喺傻 明知人地唔鍾意仲送其實都有無視緊人地感受 諗得唔夠周到

如果大家冇哩方面共識真喺唔送好過送 我覺得禮物嘅價值喺感受到對方真心同真意,亦可以喺紀念形式,真係愛你都唔會唔知你冇頭髮仲送梳,其實我覺得有冇禮物都非必要,係埋一齊先係最重要,但有幾何搵到同自己觀念相近嘅人
一黎 佢唔珍惜人地送既禮物
係垃圾
二黎 你送d人地唔想要既禮物
都係垃圾
搵一個識珍惜你既人
先半年
唔好浪費自己既青春
咁又唔使咁耐掛
週年紀念都唔過分既
不過半年就真喺
阿媽啫 又唔洗太認真又嬲嘅下下期望人地符合自己要求邊有癮 笑下咪算 咁辛苦做乜
起碼佢都喺為你好諗起你 雖然有啲傻
但出發點都算係愛嘅表現
我僭越建議一句,趁而家未完全commit你應該認真考慮分手
睇得出字裡行間你既不滿,心入面非常壓抑,覺得對方點解唔理解,回應你既善意。
作為一個心態性格同你差唔多既過來人,想奉勸你,再咁落去係條不歸路
冇必要繼續“熱臉貼上冷屁股” ;我睇唔出任何跡象表明男方有辜負你一番心意既自覺,以後都唔似會有(唔敢講100%,但八九不離十)
你係一個需要情感支持同反饋既人,而我唔覺佢過去,現在,甚至將來會比到你。
佢越冷漠,你就會越想”做得更好“,去更加關心佢,但下場只會係你無法自拔,佢依然不痛不癢。
我真係唔想咁直接對其他人感情事指手畫腳,但係我更唔想見到你委屈自己喺呢段令你痛苦既關係入面,希望你睇完呢個回應會考慮一下。我都無意去攻擊男方性格,性情敏感與否有太多因素,我只能以局外人身份覺得佢既性格唔啱你。You deserve better.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞