親手整禮物比男友,佢話我送埋啲垃圾

418 回覆
2874 Like 90 Dislike
講真 收到之後咪最多開心一下 然後又收番埋係櫃筒深深處
唔似女人會定時定候攞出黎睇
邏輯正確,只係太偏激
佢男友由頭到尾明示暗示都話唔鐘意呢啲嘢,覺得係無用
咁你自己最後夾硬係都要整係都要送,唔怪得人嫁喎
你男友一係物質主義,一係就實用主義,你連你男友想要乜都唔知,仲話自己係女朋友
I know that feel 如果整完唔欣賞我會頹到仆街
利申 23巴 用過1星期整爆炸盒
其實我唔須要你理解,任何交流都係雙方,當有一方唔接受某種交流方式,如果想維持關係,就要揾雙方接受到既方式去交流。好似我其同樓主相反,我以前會寫信,做手作比我老婆,我老婆開頭收都開心,但收左2,3份佢同我講心意既野2,3份就夠。咁我之後就送啲實用野,好似佢銀包舊就送銀包,鞋舊就送鞋,而且冇限定一定紀念日,節日送。有時中左佢會好開心,覺得我有在意佢,唔係單單節日形式上送。呢個係我同佢都接受既方式。
分手啦
呢啲先有紀念價值
Ex們用錢買果啲 慢慢都唔見/掉晒
用手寫果啲信/卡/手作 我留到今日
樓主介唔介意
影張相睇吓
分得手 條仔正仆街連基本尊重都冇
真係鐘意既送咩都開心咖啦
就算真係收到唔想收嘅禮物
咪最多叫佢下次唔好揀依樣 佢完全無理過你感受
咪又係暗示,但如果我繼續送我肯定佢會話做咩又送垃圾,左訂。
見微知著,佢將來大把野會唔尊重你
建議樓主去睇下咩係love language
每個人感受"愛"既側重面都唔同
以我個人黎講都覺得你送既野好垃圾
雖然難聽但事實我諗樓主可能仲好細個

利申 over20y絲
1.你明知佢唔鍾意,但點解又要整比佢?
2.佢唔尊重你,你受唔到就應該分手,咁痛苦做乜,有排你受
3.我唔小心禁錯左負評...
男人唔明d心意野都明,但叫垃圾及仆街左d
收到手工嘢,就算朋友送,就算真係唔中意,都唔會話係垃圾啦
放心 一陣呢度會有好多高質人面狗心既人搵你
你唔飛佢你就係嗰件垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞